Gærum

Lene er godkendt naturdagplejer

Lene Pedersen kan nu kalde sig naturdagplejer

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Også Grøn Guide i Frederikshavn Komne Hanne Lauritsen sagde et par ord. Foto:Ajs Nielsen

GÆRUM:Flaget strøg til tops på den lille flagstang, da det onsdag blev fejret, at Lene Pedersen fra Gærum nu kan kalde sig naturdagplejer.

Siden 1. maj har hun haft dagpleje på gården i Gærum, hvor hun selv bor sammen med sin mand og deres tre børn i omgivelser der i høj grad indbyder til udeliv.

Derfor søgte Lene i løbet af sommeren om at blive certificeret naturdagplejer. En proces, der kræver, at man opfylder en række kriterier, som Friluftsrådet har stillet op. Deres mærkningsordning ”Grønne Spirer” støtter institutionernes arbejde for en grønnere hverdag.

Børnene skal ud

Et af kriterierne er blandt andet, at børnene skal være ude hver dag, og det er i høj grad på gården i Gærum, hvor der også er en masse forskellige dyr, som børnene kan more sig med.

- Jeg kunne godt tænke mig at gøre noget lidt anderledes end bare en traditionel dagpleje, og vi har jo omgivelserne til det, så det var oplagt at lave en naturdagpleje, siger Lene Pedersen.

Det er da også noget, som i den grad er populært. Siden Lene åbnede dagplejen har hun fået så mange henvendelser, at hun er booket helt frem til cirka maj 2015.

Færre konflikter

Ifølge Lene Pedersen, har det nogle helt specielle konsekvenser, at børnene tilbringer så meget tid udendørs og generelt er meget aktive.

- Der er ikke så mange konflikter imellem børnene, fordi de simpelthen bruger deres kræfter på andre ting, og så fordi der er så meget plads behøver de ikke nødvendigvis at gå op ad hinanden hele tiden, siger hun.

Det er vigtigt for Lene, at børnene er ude hele året rundt og mærker alle årstiderne og på den måde lærer lidt af det. Derudover lærer børnene meget om, hvordan maden kommer ”fra jord til bord,” som hun siger.

Grøn guide

Lene Pedersen havde i dagens anledning inviteret Hanne Lauritsen fra Frederikshavn Kommune til at hejse det grønne flag, som er symbolet på, at dagplejen nu er en naturdagpleje.

Hanne er Grøn Guide i Frederikshavn Kommune og tager blandt andet rundt og er med til at uddanne pædagoger i naturfaglige ting og sager.

- Det er jo fantastisk med sådan en naturdagpleje, og vi håber virkelig, at der skyder nogle flere frem af dem rundt omkring, siger hun.

I forvejen er der kun en enkelt anden naturdagpleje i Frederikshavn Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst