Aalborg

Letbane: det mener buspassagererne

Den kollektive trafik i Aalborg er presset, mener nogle buspassagerer. Andre ser positivt på, at letbanen i Aalborg muligvis ikke bliver til noget

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thanusa Kumar, studerende, Aalborg. Foto: Mette Nielsen

AALBORG:Fyldte busser, der kører forbi ventende passagerer, er før set i Aalborg. Hvordan kører det med den kollektive trafik i Aalborg, og hvad mener passagererne om, at letbanen i Aalborg får lange udsigter? NORDJYSKE hoppede på linje 2J og 56 for at høre buspassagererne ad.

- Da jeg hørte, at letbanen skulle bygges, syntes jeg, at det var spild af penge. Så jeg har det faktisk okay med, hvis det ikke bliver til noget. Som udgangspunkt synes jeg, den offentlige transport kører udmærket. Jeg har ikke ret tit problemer med at komme med bussen, og jeg synes, de kører rimelig ofte, siger Mads Christensen, gymnasieelev fra Aalborg.

En anden studerende ombord på bussen er mere kritisk over for nyheden om, at Aalborg Kommune må se langt efter at få opfyldt sit ønske om en letbane.

- Det synes jeg er ærgerligt. Især når projektet allerede er så langt. Det er en skam, hvis det ikke bliver til noget, da det kunne lette på den kollektive trafik i byen. Desuden ville det kunne gøre, at man kunne komme hurtigere fra A til B. Det er tit, at busserne er rigtig fyldte, og man må stå op hele vejen ind til Aalborg herudefra, hvor jeg bor, siger Dinna Alicia Christiansen.

Regeringen har valgt at skære det statslige tilskud på 830 millioner til letbanen i Aalborg væk i sit finanslovsforslag, og derfor hænger letbanen nu i en tynd tråd.

Håber fortsat på letbane

Thanusa Kumar, der studerer i Aalborg og pendler hver dag, har ikke hørt nyhederne om letbanen.

- Jeg har ikke hørt, at letbanen ikke kommer alligevel. Det håber jeg da, at den gør. Jeg tager bussen hver dag, og jeg synes altid, der er travlt. Der er altid kø og lang ventetid. Der kunne være flere busser eller togtiderne kunne ændres for at forbedre det, siger hun.

En anden studerende synes, at en by som Aarhus må have en god grund til at få en letbane, og finder det derfor ærgerligt for Aalborg.

- Jeg ved ikke så meget om, hvad det kunne give til byen. Men jeg synes da, det er træls. Aalborg Kommune har jo brugt rigtig mange penge på forberedelsen til det. Og så bliver det bare droppet. Det må jo give nogle konsekvenser.

En anden buspassager mener, at man skulle forbedre busruterne fra landet ind til byen i stedet for en letbane.

- Den kollektive trafik er fin nok i Aalborg, men uden for Aalborg er den ret skod. Bussen kører ikke ret tit, og i weekenden slet ikke ude fra Egense, hvor jeg bor. Inde i byen kører busserne lige i røven på hinanden. De kunne godt skære ned på antallet af bybusser og bruge nogle af pengene til ruterne på landet, så man kan komme ind til Aalborg, siger Sebastian Nielsen, cykelmekanikerlærling fra Egense.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst