Liga i floorball har igen fire hold

AaB Floorball spiller alligevel i den bedste damerække i næste sæson

AaB Floorball, i stribede trøjer, mødes alligevel med Blackhawks i ligaen i den kommende sæson.Arkivfoto: Peter Broen

AaB Floorball, i stribede trøjer, mødes alligevel med Blackhawks i ligaen i den kommende sæson.Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:Det lignede et rent kaos i Unihoc Ligaen for damer til den næste sæson, da AaB Floorball i sidste uge valgte at trække sit hold for i stedet at spille i 1. division, men nu oplyser formanden for turneringsudvalget i Dansk Floorball Union (DAFU), William Ehmsen, at aalborgenserne alligevel spiller i ligaen i næste sæson.

Da også Esbjerg Sharks efter overvejelser har valgt at blive i den bedste række, får Unihoc Ligaen trods alt sportslig berettigelse med fire klubber, der udover AaB Floorball og Esbjerg Sharks også tæller mestrene fra Frederikshavn Blackhawks og Aarhus Floorball Klub.

- Torsdag morgen meldte AaB Floorbal tilbage, at de alligevel valgte at spille i ligaen i den kommende sæson, og det er vi i DAFU meget glade for, siger William Ehmsen.

Han påpeger, at floorballklubberne på damesiden har forsømt både bredden og ungdommen, og at det fremover i høj grad handler om at få den side med.

William Ehmsen kalder næste sæson for en slags mellemsæson i Unihoc Ligaen for damer.

- Derefter skal vi have set på strukturen og have lavet den helt rigtige turneringsform på damesiden.

Allerede fra den kommende sæson er der på herresiden lavet en landsdækkende liga med fem hold fra øst og fem fra vest, men formanden for Turneringsudvalget tror ikke på, at der snart også vil være en landsdækkende liga på kvindesiden i dansk floorball.

- Først når vi har ti hold i en liga i vest og ti hold i en liga i øst vil det være realistisk at lave en liga for hele landet, og det bliver næppe inden de næste ti år, vurderer William Ehmsen.

For dyrt at trække sig

I AaB Floorball forklarer formanden, Helge Overgaard, at udsigten til en bøde på 5000 kroner, et tabt ligahonorar på 10.000 kroner samt et honorar på 2500 kroner for at spille i 1. division fik klubben til alligevel at forsøge sig med et hold i dameligaen.

- Og samtidig har vi fået tilsagn fra flere spillere, at de også er med i ligaen i næste sæson, så med lidt forstærkninger udefra forsøger vi at lave en trup, siger Helge Overgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.