Lille jule-snestorm rammer søndag

DMI advarer om snestormslignende vejr i Nordjylland lillejuleaften

Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:En lille snestorm kommer til at skabe store problemer for juletrafikken i Nordjylland lillejuleaftensdag. Det oplyser vagthavende meteorolog hos DMI, Olaf Mathiassen.

En front kommer ind over landet fra sydvest i løbet af natten til søndag, og den afleverer op til 15 centimeter sne i løbet af lillejuleaftensdag.

Slemt om eftermiddagen

Især søndag eftermiddag vil der falde meget sne - op til 10 centimeter på seks timer, krydret med en vind på 15 m/s. Den tekniske betegnelse for snestorm er 10 centimeter sne på seks timer og en vindhastighed på 10 m/s.

- Søndag morgen er snevejret i gang, og det vil sne hele søndagen. Samtidig bliver vinden hård til hård kuling, så det kommer i hvert fald til at minde meget om en snestorm, siger Olaf Mathiassen.

- Og det rammer jo midt i juletrafikken, så det vil kunne give problemer, siger han og opfordrer til, at man kører allerede lørdag eller venter til juleaftensdag.

Tøvejr juleaften

I løbet af natten til juleaften stiger temperaturen, og vinden aftager. Det vil give isslag en kort overgang, inden vejret slår over i slud eller regn.

Men selvom det bliver tøvejr juleaften, så er der stadig chancer for hvid jul i Nordjylland.

- Selvom det juleaftensdag bliver tøvejr med et par graders varme, så er Nordjylland et af de steder, hvor der er størst chance for, at der stadig vil ligge noget hvidt juleaften, siger Olaf Mathiassen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.