Skagen

Lille Skagen - hvad nu?

Trigons forslag til en helt ny bydel på Hedeboskolens grund i otte ugers offentlig høring

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

"Lille Skagen" kan ikke erstatte Skagen Kultur og Fritidscenter, siger byrådsmedlem Bjarne Kvist (S). Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

SKAGEN:"Lille Skagen" er arbejdstitlen på Trigons forslag til en helt ny bydel i Skagen på den nu nedlagte Hedeboskoles grund.

85 nye huse bygget i et bymiljø, som til forveksling ligner de miljøer, vi kender fra Vesterby og Østerby i Skagen, samt et stort center med svømmebad, legeland, wellness, multihal med mere, beliggende på skoles sportsplads.

Det er Trigons bud, som vi tidligere har præsenteret i NORDJYSKE. Nu får skagboerne - og alle andre - mulighed for at kommentere planerne. Fra 28. november til 23. januar sendes forslaget til lokalplan for "Lille Skagen" i offentlig høring, og herefter skal byrådet endeligt behandle planerne for den gamle Hedeboskoles grund.

Boliger og centerdel

Byrådsmedlem Bjarne Kvist (V) er meget begejstret for boligdelen i projektet, men til gengæld ikke tilhænger af, at kommunen skal involvere sig i centerdelen - og ser slet ikke centerdelen som en mulig erstatning for Skagen Kultur og Fritidscenter (SKFC).

Boligerne i "Lille Skagen" skal både kunne bruges som helårs- og ferieboliger.

- Sådan er det efterhånden i resten af Skagen. Det kan selvfølgelig være problematisk for den stakkels mand, der skal op på arbejde klokken seks, hvis hans hus er omringet af feriehuse, der er udlejet til nordmænd, som holder fest på terrassen og spiller højt musik natten lang. Men det er en del af Skagen i dag, hvor de fleste huse i midtbyen er fritidsboliger.

- Jeg synes det er et flot projekt, flotte og attraktive boliger. Man kan altid diskutere, om man skal lave en kopi af det, vi kender, men det er det Skagen, folk vil have, og det synes jeg er rigtigt ramt, siger Bjarne Kvist.

Så vidt så godt.

Derimod vender Bjarne Kvist tommelen nedad til kommunalt engagement i svømmehallen i "Lille Skagen".

- Jo mere jeg tænker over det, jo mindre ser jeg det som en mulighed at lave noget nyt et stykke uden for byen.

Garant for stor gæld

SKFC har en gæld på 16 mio. kr., som kommunen garanterer for.

Desuden er der et hængeparti med låneansøgning om yderligere fem mio. til et vandrensningsanlæg, der er et lovkrav fra sommeren 2017.

- Uanset hvad så hænger kommunen på den gældsgaranti, og et nyt center kan slet ikke erstatte de mange aktiviteter, 7000 overnatninger, Skagen Festivals brug af hallen og den afledte effekt, det har på hele byen.

- SKFC er en velholdt hal. Vi afdrager over en million om året og kommer ud med et pænt overskud igen i år. Det går rigtig godt efter nogle turbulente år, siger Bjarne Kvist, der sidder i bestyrelsen for såvel SKFC som Fonden Skagen Festival.

Venstre vil se nogle tal

Venstres gruppeformand, Jytte Høyrup, vil ikke vende tommelfingeren op eller ned, før hun har set beregningerne for de forskellige scenarier.

- Som udgangspunkt er jeg positiv både i forhold til boligerne og centeret, men selvfølgelig ikke for enhver pris. Vi skal tænke på kommunens økonomi, og vi mangler at se beregningerne om, hvilke konsekvenser det får, hvis vi gør det ene og det andet, siger Jytte Høyrup.

Økonomiudvalget behandler sagen i dag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.