Frederikshavn Kajakklub på en helt usædvanlig havnerundfart

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frederikshavns store erhvervshavn har normalt adgang forbudt for alt, hvad der hedder fritidssejlads. Men Frederikshavn Kajakklub havde søgt og fået tilladelse til at runde nordre mole og ro ind i havnen. Adgang tilladt havde kajakroerne fået lørdag 30. april i to timer fra klokken 10.00-12.00. På vejen ind i det nye havnebassin gik ruten langs MARS, hvor de små kajakker ikke synes af meget sammenlignet med de kæmpestore off-shoreanlæg. Nede fra vandoverfladen kunne vi kigge højt, højt op og se folk i arbejdstøj gå rund på de orange giganter.

Vejret var helt fantastisk til havnerundfart med blå himmel, sol og vindstille. Vi roede videre forbi Stena Recylings skrotbjerge hen til Frederikshavn Bedding, hvor vi havde fået lov til at holde pause. Der er faktisk en lille sandstrand helt derinde i bunden af havnen, hvor vi kunne trække kajakkerne nemt op på land.

Med udsigt til bølgenanlægget Tordenskjold, de røde havnehuse, og borerigge-ben/master nød vi den medbragte kaffe på kanten af beddingen.

Turen var nøje planlagt, så vi kunne nå at sejle tæt på den gamle u-båd, der er ved at blive hugget op. Videre til Orskov Yards nyeste Dok 5. Flot blå og meget lang. Inden i dokken lå et skib, og vi fik igen en fornemmelse af, alt det man normalt ikke ser, når man passerer et skib derude på havet. I det hele taget er det en virkelig spændende oplevelse at få lov at ro rundt i havnen, hvor vi normalt kommer på kajerne eller når vi ror på ydersiden af molen og ser de mange havneanlæg og platformen Thyra fra den anden side.

Vi i Frederikshavn Kajakklub har også tidligere været så heldige at få lov til at sejle ind i erhvervshavnen. Det var kort tid efter havneudvidelsen var færdig.

Sikke en udvikling, der er sket i den del havnen, siden vi var der sidste gang.

Klokken 11.25 var det tid til at vente. I god afstand fra færgernes udsejling. Læsøfærgen skulle sejle 11.30, og aftalen med havnekontoret lød på, at når Læsøfærgen var godt ude af havnen, måtte vi sejle hen til nordre molehoved, hvor vi kunne hilse på folk deroppe med fiskestænger, runde molehovedet og begive os nord på til vores hjemhavn Rønnehavnen, hvor Frederikshavn Kajakklub holder til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.