Med lys og lygte: Brandmænd og -kvinder søges

Charmeoffensiv med åbent hus-arrangement har ikke givet pote. Der mangler stadig brandfolk - bare ikke i Aabybro

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

I november var brandstationen i Fjerritslev på charmeoffensiv med åbent hus-arrangement. De mangler brandmænd og -kvinder, og man håbede, at arrangementet kunne trække flere nye brandfolk til.

Sådan er det ikke gået.

- Der var en rigtig fin tilslutning til arrangementet i begyndelsen af november, men det har indtil videre ikke givet bonus med hensyn til flere ansatte, siger Claus Hermansen, der er brandstationsleder i Fjerritslev.

- Det er helt klart en udfordring med både bopæl og arbejdsplads inden for kort afstand af stationen. Mange - for eksempel håndværkere - kører jo ofte langt væk og arbejder, siger Claus Hermansen, som håber, at flere melder sig.

- Man skal blot henvende sig til mig eller på blivbrandmand.dk, siger han.

Brandstationslederen erfarer, at mange virksomheder ikke er klar over, hvad det egentlig betyder at have en brandmand ansat.

- Vi skal være bedre til at formidle det, og derfor kommer vi gerne ud på virksomheder og fortæller om det. I snit så er det måske maks ti gange om året, at en brandmand smutter i dagtimerne. Mange frygter, at de skal af sted hele tiden. Sådan forholder det sig ikke, siger han.

Claus Hermansen har tidligere oplyst, at der i øjeblikket er 15 deltidsansatte på stationen i Fjerritslev. Det er i underkanten, men der skal nok komme folk med brandslukningsudstyret, som det ser ud nu. Og sådan skal det gerne fortsætte med at være.

Det er ikke kun i Fjerritslev, at det kniber med bemandingen.

- Det er det generelle billede for hele landet, siger han og fortsætter:

- Dog er Aabybro et af de få steder, der er godt dækket ind, siger han.

For at komme i betragtning af en stilling, skal man have en ren straffeattest og så ellers bare være i nogenlunde god form. Uddannelsen består af i alt 74 timers grunduddannelse efterfulgt af sammenlagt fire ugers funktionsuddannelse. Begge moduler foregår i Randers.

Brandstationerne i Frederikshavn, Thisted og Aalborg kører udelukkende i regi af Nordjyllands Beredskab. Resten af de 32 brandstationer i Nordjylland drives af Falck men hører ind under Nordjyllands Beredskab.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.