Nu kommer der flere penge til børnene

De yngste elever og det specialiserede børneområde får flere ressourcer

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

Jammerbugt Kommune tilfører 2,4 millioner kroner til de yngste elever i folkeskolen og 11,4 millioner kroner til det specialiserede børneområde. Dermed kan eleverne i Jammerbugt Kommunes førskoletilbud og indskolingen allerede her fra januar se frem til ekstra hænder i løbet af dagen.

- Alle børn har ret til en god skolestart, og vi ved, at den tidligere indsats er afgørende for, at vores børn og unge klarer sig godt senere i voksenlivet, siger næstformand for børne- og familieudvalget Ulla Flintholm (V).

- Vi sikrer, at vi får taget hånd om den økonomiske ubalance, der har været på det specialiserede børneområde, hvor det hen over de seneste år er blevet konstateret, at flere børn og unge har behov for en særlig indsats, siger hun.

Susanne Møller Jensen (S), formand for børne- og familieudvalget i Jammerbugt Kommune. Arkivfoto: Erik Sahl Erik Sahl

Susanne Møller Jensen (S), formand for børne- og familieudvalget i Jammerbugt Kommune. Arkivfoto: Erik Sahl Erik Sahl

Ungdomsskolen i Jammerbugt Kommune kommer til at spille en central rolle i forbindelse med det specialiserede børneområde.

- Med budgetaftalen for 2022 blev det besluttet, at elever med et behov for specialpædagogisk bistand kan visiteres til et specialpædagogisk tilbud i Jammerbugt Ungdomsskole, og det tilbud er vi i fuld gang med at sætte på skinner, siger formanden for børne- og familieudvalget Susanne Møller Jensen (S).

Nogle elever har behov for en særlig tilrettelagt støtte, som ikke kan imødekommes inden for rammerne af de eksisterende specialtilbud. Men med det nye tilbud giver Jammerbugt Kommune bedre muligheder for, at der kan tilrettelægges specialtilbud efter den enkelte elevs helt særlige behov, fordi Jammerbugt Ungdomsskole har den fornødne fleksibilitet. Støtten vil fortsat blive varetaget af medarbejdere med en specialpædagogisk viden og kompetence.

- Ungdomsskolens specialtilbud er et stort kvalitetsløft og en nødvendig tilpasning af den nuværende tilbudsvifte på det specialiserede område. Vi oplever flere og flere elever med meget individuelle behov, som kræver individuelle løsninger. Herunder elever som har svært ved at få en fast tilknytning til det specialtilbud, som de er visiteret til. Her vil målet med ungdomsskoletilbuddet blive at sikre en tilbagevenden til specialtilbuddet. Vi har store forventninger til ungdomsskoletilbuddet, og vi har allerede visiteret de første elever til tilbuddet, siger Susanne Møller Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.