Skole-smitte næsten fordoblet: - Hjemmeundervisning er kærkommen

Smitten stiger på Lundergårdskolen i Hjørring, hvor der er tikket mange positive prøvesvar ind i løbet af weekenden

42 elever har været smittet på Lundergårdskolen siden 1. december - og de er formentlig ikke de sidste i denne omgang.  Arkivfoto: Kurt Bering

42 elever har været smittet på Lundergårdskolen siden 1. december - og de er formentlig ikke de sidste i denne omgang. Arkivfoto: Kurt Bering

Det ser skidt ud med smittetallene på Lundergårdskolen i Hjørring.

Siden 1. december er i alt 42 elever og et par lærere konstateret positive med Covid-19 - og de er formentlig ikke de sidste.

- Det går desværre ikke helt, som vi havde håbet på, siger Michael Harritslev, der er skoledistriktsleder for blandt andet Lundergårdskolen.

For en uge siden var der ellers håb at spore i hans stemme, da skolen de foregående dage havde oplevet et dyk i antallet af nysmittede.

Men siden da er udviklingen vendt igen. I negativ retning.

Nu er antallet af smittede næsten fordoblet fra 25 smittede til 42 den seneste uges tid.

Senest har minimum 12 elever fået et positivt prøvesvar i løbet af weekenden.

- Vi oplever ingen panik, men mærker selvfølgelig en bekymring fra forældrene, der dog også er bevidst om, at det er et vilkår i vores samfund lige nu. Vi kan ikke gøre andet end at blive ved med at følge de retningslinjer, vi har fået, siger Michael Harritslev om coronasmitten på Lundergårdskolen, der er jævnt fordelt på de yngste klassetrin med særligt mange tilfælde i 2., 3., 4., og 5. klasse.

Onlineundervisning er klogt

Selvom de nyeste smittetal på skolen i Hjørring ikke skaber panik blandt lærere, forældre og elever, så ser Michael Harritslev frem mod, at skolen på lige fod med alle andre skoler i landet fra på onsdag skal køre undervisningen digitalt.

- Vi kan se, at smitten breder sig, fordi børnene samles i klasserne på skolen og smitter hinanden. Så set i forhold til smitten er hjemmeundervisningen kærkommen og lyder som en ganske fornuftig beslutning. Men modsat er der selvfølgelig nogle andre behov, der bliver nedprioriteret, når undervisningen skal foregå digitalt, siger Michael Harritslev.

Smitten på Lundergårdskolen kommer efter, at der de seneste tid har været smitteboom på flere skoler i Vendsyssel. Senest har der været høj smitte på Muldbjergskolen i Hjørring og Vrå Skole.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.