Smitten stiger på nordjysk plejehjem - 18 af 49 smittet

Ældrechef anbefaler at nedtone den sociale kontakt, men plejecenteret er ikke et fængsel, slår han fast

Ældrechef Michael Tidemand er ærgerlig over smitteudbruddet, men påpeger, at det tredje vaccinestik har en positiv effekt på sygdomsforløbene hos de ældre. Foto: Mariagerfjord Kommune

Ældrechef Michael Tidemand er ærgerlig over smitteudbruddet, men påpeger, at det tredje vaccinestik har en positiv effekt på sygdomsforløbene hos de ældre. Foto: Mariagerfjord Kommune

ARDEN:Antallet af corona-smittede på et nordjysk plejehjem, Plejecenter Myhlenbergparken i Arden, er steget kraftigt i løbet af det seneste døgn.

- Det startede med, at vi opdagede, at fire beboere var smittet. Så var vi nødt til at teste alle, og desværre viser det sig nu, at 18 ud af 49 beboere er smittet, siger ældrechef i Mariagerfjord Kommune Michael Tidemand til Nordjyske onsdag.

Mariagerfjord Kommune gør alt for at undgå smitte.

- Derfor er det rigtig ærgerligt, at der alligevel er nogle beboere, der er blevet smittet. Men det er det, der kan ske. Smittetrykket er temmelig højt i Danmark for tiden, siger ældrechefen.

Michael Tidemand opfordrer til, at de pårørende begrænser besøgene på plejehjemmet mest muligt.

- Vi har kontaktet alle pårørende for at fortælle dem om situationen, og at vi anbefaler at nedtone den sociale kontakt, indtil vi er sikre på, at der ikke er mere smitte.

- Men plejecenteret er ikke et fængsel. Vi forbyder ikke folk at mødes, og man har også lov til at forlade plejecentret for at besøge sin familie, understreger Michael Tidemand.

Bemandingsproblemer

Generelt er smitten lav på de andre plejecentre i Mariagerfjord Kommune.

- Der er enkelte andre beboere i andre plejecentre, der er ramt, men det eneste sted, hvor der er mere end en smittet, er på Plejecenter Myhlenbergparken, oplyser Michael Tidemand.

Situationen er straks værre, når det kommer til de ansatte.

- Vi har medarbejdere, der er smittet i hele ældresektoren, og vi er simpelthen presset bemandingsmæssigt. Sygdommen er træls i sig selv, men det giver problemer, at vi er nødt til at sende medarbejdere hjem.

Ved middagstid tirsdag 11. januar oplyste Mariagerfjord Kommune i et Facebook-opslag, at manglen på pleje- og omsorgspersonale er så stor, at aktivitetscenter Solgårdscentret i Arden er midlertidigt lukket. I stedet hjælper personalet med opgaver på plejecentre.

Positiv tendens

Smitten sker på trods af, at beboerne på de forskellige plejecentre i Mariagerfjord Kommune er godt med i vaccineprocessen. I øjeblikket har cirka 93 procent af beboerne på plejecentrene fået det tredje vaccinestik, siger Michael Tidemand.

Samtidig fortæller han, at vaccinerne har en positiv effekt på sygdomsforløbene.

- Vi har tidligere haft smitteudbrud på plejecentre for over et år siden, og hvis vi sammenligner med det, ser det ud som om, at det er en tendens til, at man slipper nemmere igennem sygdomsperioden, når man har fået det tredje stik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.