Livet på bostedet

Lasse Jensen kommer til Aalborg og fortæller om sit liv i Alternativet ApS

Lasse Jensen fortæller om sit liv som dyrt, socialt projekt. Han føler, at han er fanget i en pengemaskine - Alternativet ApS.

Lasse Jensen fortæller om sit liv som dyrt, socialt projekt. Han føler, at han er fanget i en pengemaskine - Alternativet ApS.

Han koster 2,5 millioner kroner om året at passe, men han ser kun sjældent de pædagogiske medarbejdere, der skulle forestille at tage sig af ham. - Jeg er ikke stolt af det. Men det er sådan, mit liv er. De penge kunne bruges på en bedre måde, siger Lasse Jensen. Han stod før jul frem i NORDJYSKE og fortalte sin historie om livet hos Alternativet ApS - et privat, socialpædagogisk tilbud i Hjørring. Han har også været med i TV2-programmet Operation X. Aalborgenserne får chancen for at møde Lasse Jensen i Huset i Hasserisgade, når han i dag kommer og fortæller om sit liv og svarer på spørgsmål. Som oplæg til en diskussion vises de passager af Operation X udsendelsen, hvor Lasse Jensen var med. Han føler ikke, at han får den hjælp, han har brug for. Han mener, at Alternativet ApS fastholder ham i stedet for at hjælpe ham videre. I den anden ende sidder Rudersdal Kommune og betaler den store regning, men forholder sig i øvrigt passivt. Efter at Lasse Jensen stak næsen frem i medierne, har det været svært for ham at få sin sagsbehandler i tale, og hans situation er uafklaret. Det eneste, der er sikkert, er, at Alternativet ApS hver måned kan sætte over 200.000 kroner ind på kontoen for at passe en borger, som reelt passer sig selv i et sommerhus i en plantage nær Hirtshals - og som har overskud nok til at tage ud og holde foredrag om sit liv. Det er LAP i Nordjylland - Landsforeningen Af tidligere og nuværende Psykiatribrugere - der står for arrangementet, men alle er velkomne. Det foregår som nævnt i Huset onsdag klokken 17.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.