Livlig Læsning - et ferieprojekt

Sommerskole sætter fokus på læsning for børn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND/HJALLLERUP:Der læses, der lyttes, der skrives, der afholdes læseløb og sandelig om der ikke afsluttes med at der også bages. Alle disse aktiviteter indgår i Sommerskolens projekt ”Livlig Læsning”, som foregår på faciliteterne Hjallerup Bibliotek, Dronninglund Bibliotek og Hjallerup Skole.

Lærer Karen Grøn og terapeut og konsulent Charlotte Korsholm står for projektet, og så har man på alle fem dage besøg af en rigtig, levende forfatter. Det er Nick Clausen, som tidligere har medvirket her i området, idet han i januar var med, da 5. klasse på Dronninglund Skole lavede en bog med deres egne eventyr. Nick studerer psykologi på Universitetet i Aalborg og fortæller, at han lige har skiftet til et større forlag og derfor regner med om et års tid at kunne leve af at være forfatter.

Han har til lejligheden lavet en gysernovelle i fem afsnit, og hver dag starter med, at han læser et af afsnittene og på den måde inspirerer de 13 børn fra kommende 4., 5. og 6. klasser i hele kommunen. Men børnene skriver også selv. De har blandt andet taget hver deres yndlingsting med, som skal indgå i deres historie. Derudover finder de selv en bog på biblioteket og øver sig i at læse højt fra den. Det er forberedelse til, at de midt på ugen læser højt for børn fra Hjallerup Børnehave og dagen efter for beboere på plejehjemmet Margrethelund. I det sidste tilfælde dog fra de historier, som de selv har lavet.

Men det er bestemt ikke kun stillesiddende læsning og skrivning på pc. De mange forskellige aktiviteter veksler mellem hinanden.

- Vi har forsøgt at livliggøre det, så de føler, at det er afvekslende, fortæller Nick Clausen. Charlotte Korsholm har lavet nogle små interviews med børnene blandt andet for at finde ud af deres motivation til at være med til projektet:

- Det viser sig, at de gerne vil ses for det, de kan. Det øger i høj grad deres selvfølelse. De lægger vægt på, at de historier, de har skrevet, bliver brugt til noget. Flere af dem har givet udtryk for, at de bagefter vil sende deres historie til familiemedlemmer og venner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.