Livredder-guld til aalborgenser

Masser af medaljer til danske kystlivreddere ved VM

Iben Johansen, Christoffer Vincent Roy Morgils, Anders Elbeck Christensen, Anders Hammer, Katrine Dueholm og Anders Lindby Nørgaard Hansen fra Aalborg. Privatfoto

Iben Johansen, Christoffer Vincent Roy Morgils, Anders Elbeck Christensen, Anders Hammer, Katrine Dueholm og Anders Lindby Nørgaard Hansen fra Aalborg. Privatfoto

FRANKRIG:Efter en sommer i de danske livreddertårne stod den i weekenden på VM i livredning i franske Montpellier.

De danske deltagere var med i fem discipliner og fik medaljer i dem alle.

To guldmedaljer, én sølvmedalje og to bronzemedaljer blev det til, og vi slog førende nationer som Australien og New Zealand i flere livredderdiscipliner og var særlig stærk i hold-disciplinerne inden for sejlads i redningsbåde.

I disciplinen ”Team Rescue” var 26-årige Anders Lindby Nørgaard Hansen fra Aalborg med, at sammen med holdkammeraterne vandt de guld.

Medaljevinderne har alle siddet vagt i TrygFondens 36 livreddertårne i løbet af sommeren, hvor de har passet på badegæsterne rundt om på de danske strande og havnebade.

De forventer alle sammen at være med igen i næste års sæson.

- Livreddernes præstationer ved dette VM vidner om, at vi herhjemme er meget langt fremme på området for livredning. Og det må samtidig betyde, at vi i Danmark kan være glade for, at det er livreddere på et meget højt internationalt niveau, der passer på badegæsterne i løbet af sommeren, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

TrygFonden Kystlivredning løb med i alt fem medaljer i både herre- og damediscipliner. I den samlede klub-konkurrence blev det til en tredjeplads.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden