Lockout millioner tilbage til skolerne

Skolerne får efter forligspartimøde 40-50 mio. kr. tilbage - skolerådmand mener ikke, at byrådet er ambitiøst nok

Skolerne i Aalborg får nu de 40-50 mio. kr. tilbage, som kommunen sparede på lønudgifter under lærerkonflikten. Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Skolerne i Aalborg får nu de 40-50 mio. kr. tilbage, som kommunen sparede på lønudgifter under lærerkonflikten. Arkivfoto Lars Pauli

AALBORG:Aalborg Kommune sparede 40-50 mio. kr. i lønudgifter under lærerkonflikten.

Pengene ryger nu tilbage til de enkelte skoler. Det står klart efter et møde med forligspartierne bag budgettet, hvilket vil sige alle partier.

- Det er op til den enkelte skole at sørge for, at man overholder minimumstimetallet efter gældende regler, og så skal pengene fordeles efter elevtallet, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

Selvom alle partier undtagen skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) er enige skal sagen endelig behandles i byrådet.

Skolerådmanden mener, at byrådet burde være mere ambitiøs på elevernes vegne.

- Jeg mener, at en del af pengene skal målrettes undervisningstimer, men det var der ikke andre, der mente, at de skulle, siger Anne-Dorte Krog

Det var oprindeligt De Radikale, der foreslog, at pengene skulle tilbage til skolerne, så det glæder Daniel Nyboe Andersen (R), at der nu er enighed om sagen.

- Det vigtigste er, at pengene kommer tilbage til skolerne, og punkt to at der kommer en hurtig afklaring, siger Daniel Nyboe Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.