Sæby

Løbefestival ved havet i Sæby

Motionsløbet 24 Timer Ved Havet er både for de garvede og de uprøvede

Der er plads til både de garvede motionister og de mere uprøvede ved lørdagens 24 Timer Ved Havet i Sæby. Her en glad løber fra sidste års motionsløb.Arkivfoto: Kurt Bering

Der er plads til både de garvede motionister og de mere uprøvede ved lørdagens 24 Timer Ved Havet i Sæby. Her en glad løber fra sidste års motionsløb.Arkivfoto: Kurt Bering

SÆBY:Med næsten 500 løbere i alle aldre og på alle niveauer sættes der rekord i løbet 24 Timer Ved Havet, som afvikles lørdag i Sæby.

Der bliver deltagelse af den 80-årige verdensrekordholder fra Tyskland, Horst Preisler, der som den første nogensinde passerede 1000 maratonløb. I år deltager han som ældste deltager i 24 Timer Ved Havet, og han er med som singleløber.

Også Norge er repræsenteret ved blandt andre Per Audun Heskestad, der har et mål om at kvalificere sig til det norske landshold i 24 timers løb ved at tilbagelægge mindst 220 km i løbet af de 24 timer.

- I det hele taget er der en masse oplevelser i selve løbet, og det er en del af styrken ved 24 Timer Ved Havet, fortæller Tanja Nielsen, der er formand for løbsudvalget.

- For de garvede motionister kan man som singleløber konkurrere i forskellige kategorier som 6, 12 eller 24 timers sololøb eller et, to eller tre maraton-distancer.

- Og de almindelige motionister kan deltage side om side med de garvede ved at deltage i holdstafetter.

- Der bliver mere at se på i målområdet i år, da ruten er kortere end sidste år, så tilskuerne får løberne at se oftere, så i løbsledelsen og SIK 80 er vi overbeviste om, at der er oplevelser for alle.

En stor løbefestival

- Paradisjorden ved havnen i Sæby omdannes til én stor løbefestival med masser af telte, musik, og en rigtig løbestemning, fortæller Gunnar Møller Nielsen fra SIK 80.

Tirsdag var der tilmeldt 475 i alderen 8-80 år, 48 stafethold, omkring 120 singleløbere og 28 deltagere i DM i ultra løb (24 timers singleløb).

- I et stærkt løbefelt med blandt andre Horst Preisler, der er verdensrekordholder i antal løbne maratonløb, får vi også deltagelse af Jesper Olsen, der som ultraløber har løbet jorden rundt to gange, Stine Rex, vinder af Brutal Marathon, samt vinderen fra sidste års 24 Timer Ved Havet, Kim Klitgaard Sørensen, fortæller Gunnar Møller Nielsen.

Lokalt har SIK 80 selv fire løbere med i DM i 24 timers løb, og det er Jan Sørensen, Stine Rex, Ole Michelsen og Claus Vesterskov.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.