Løbet er kørt

Borgere og politikere havde håbet på en tunnel under jernbanen i Svenstrup, men staten har ikke råd

Bilerne krydser banen ved denne overkørsel i Svenstrup, men den skal nedlægges og erstattes af en bro. Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Bilerne krydser banen ved denne overkørsel i Svenstrup, men den skal nedlægges og erstattes af en bro. Arkivfoto Lars Pauli

SVENSTRUP:Løbet er kørt.

Borgerne i Svenstrup må indstille sig på, at de i fremtiden skal krydse jernbanen via en meget høj bro. Mange af de lokale er kritiske, fordi broen bliver op til 8,5 meter høj, og de lokale mener, at det vil skæmme stationsbyens udseende.

Ekstrapris på 17 mio.

Politisk er borgerne blevet bakket op i ønsket om en tunnel under banen. Men det er der ikke råd til, slår Banedanmark nu fast i en indstilling til Folketinget.

En tunnel vil fordyre projektet med 17 mio. kr., og Banedanmark har hele tiden peget på, at hvis det var ønsket, må Aalborg Kommune selv til lommerne.
- Men vi har ikke sat sådan et beløb af i budgettet, konstaterer teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard (V).

Farten bliver sat op

Overkørslen i Svenstrup skal ligesom overkørslerne i Ellidshøj og Skørping nedlægges, så togene om nogle år kan sætte farten op til 160 km/t på strækningen mellem Aarhus og Aalborg. Det vil nedbringe rejsetiden med nogle minutter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.