Løgstør

Løgstør-firma skal bygge boliger på butikscenter

Scandi Byg har vundet licitation på byggeri af 158 boliger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De præfabrikerede boliger skal løftes på plads oven på et eksisterende, men tomt shoppingcenter.

LØGSTØR:Scandi Byg A/S har vundet licitationen på udvikling og levering af 158 boliger til "Kronen Vanløse", et nyt kvarter med butikker, restauranter og beboelse.

Det nye bygningskompleks, der skal ligge lige ved siden af togstationen i Vanløse, kommer blandt andet til at indeholde en grøn gårdpark i 12 meters højde.

Der er tale om 18 boligblokke med lejeboliger, almennyttige boliger og studieboliger i op til fire etager.

Der produceres i alt 289 boligmoduler inklusiv køkkener, badeværelser med videre hjemme i Scandi Bygs fabrik i Løgstør, som efterfølgende bliver transporteret til København på blokvogne.

Med kraner løftes de på stedet på plads og monteres, så de færdige boliger ifølge leveringskontrakten kan stå udlejningsklare allerede i begyndelsen af 2018.

Det nuværende projekt har krævet en ændring af lokalplanen, hvor der er blevet givet tilladelse til at bygge boliger oven på et eksisterende, men tomt byggeri, der oprindelig alene var tænkt som et butikscenter.

- Fordi bykvarteret skal bygges oven på en eksisterende bygning, er det vigtigt, at boligmodulerne er lette. Samtidig ønsker vi at gøre hele processen så støjsvag og effektiv som mulig, fordi den finder sted i et tætbebygget område, siger Allan Plambæk Madsen fra Solstra Capital, der står bag byggeriet.

Han forklarer, at bygherre ikke ønsker "bare" at bygge endnu et butikscenter, men gerne vil være med til at skabe et nyt og spændende kvarter i Vanløse med både butikker, restauranter og beboelse.

De 40 almennyttige boliger ud af af de i alt 158 boliger, som Scandi Byg alle etablerer, er i øvrigt, allerede inden byggeriet går i gang, blevet sat til udlejning af boligorganisationen Fsb.

Projekteringen er nu i fuld gang på Scandi Bygs tegnestue, og produktionen af boligmodulerne går i gang i Løgstør til november i år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.