Løgstør hjemsted for skyde-finale

Lørdag 19. november kæmper 80 elever fra lokale 5. klasser om titlen som vinder af den Nordjyske landsdelsfinale i skydning for skoleelever - og indstiller samtidig sigtekornet efter en plads i den landsdækkende finale i DM i Skoleskydning. Arkivfoto
14. november 2016 06:15

Lørdag 19. november kæmper 80 elever fra lokale 5. klasser om titlen som vinder af den Nordjyske landsdelsfinale i skydning for skoleelever - og indstiller samtidig sigtekornet efter en plads i den landsdækkende finale i DM i Skoleskydning.

I Nordjylland har 1316 elever fra 5. klasser i landsdelen igennem de seneste måneder stiftet bekendtskab med idrætten skydning og hvad der skal til for at lære at ramme midten af den lille sorte plet. De har trænet og deltaget i turneringen i den forening, der ligger tættest på deres skole. Siden er de inddelt på fire-mandshold, hvor de 20 bedste hold i landsdelen har kvalificeret sig til landsdelsfinalen, som afvikles den 19. november 2016 hos Løgstør Sportsskytteklub, i Kultur- og Idrætscenter Lanternen.

Det ikke kun æren, der er på spil. Der skydes også skarpt efter de eftertragtede pladser i den store landsdækkende finale, som de to bedste hold fra den Nordjyske finale sendes videre til.

I skydning betyder skyttens størrelse, styrke eller hurtighed stort set ikke noget for resultaterne. Det gør til gengæld evnen til at koncentrere sig og fokusere på en bestemt opgave - en evne som skydning er med til at træne. Derfor oplever mange elever, som måske ellers har svært ved idræt eller ved at deltage i holdsport, at her er der en sportsgren, hvor de normale skel er visket ud, og hvor rollerne er byttet om.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...