Løgstør indbyder til syv dages fest

Byfest fra søndag 9. juni til søndag 16. juni

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lørdag er der dyrskue i Løgstør - som det altid plejer at være i forbindelse med byfesten i Løgstør. Arkivfoto: Claus Søndberg

LØGSTØR:Syv dage med fest i byen.

Det er hvad Løgstør slår i gang søndag. Byens fest indledes traditionen tro med en byfestgudstjeneste og førstedagen sluttes af med gratis pølser og øl/sodavand foran kirken.

Mandag går startskuddet til Kanalløbet. Der bliver i år to ruter - en på 5,1 km. og en på 9,7 km.

De sidste par år har antallet af deltagere været for nedadgående for Kanalløbet - så i år håber arrangørerne på, at det igen går opad med deltagerantallet. I 2012 var der i alt 547 løbere, og det var betydeligt færre end 2011-udgaven, hvor 756 stillede til start. I 2010 deltog 1000 løbere.

Onsdag melder byfesten sig igen med aktiviteter. Det sker når der er firma- og gadefodbold på Løgstør Stadion samt byfest-bankospil i Løgstør Hallerne.

Torsdag kommer byfestteltet - der i år for første gang bliver stillet op på Open Air-pladsen i Christiansmindeskoven - i brug. Det sker når der er frokostmatine i teltet. Her er der underholdningen ved Per Jensen og Henrik Arildskov fra TV2 Nords Grønne Rejsehold. Der er også harmonikamusik og fællessang ved Løgstør Harmonikaklub samt ønskekoncert v/Midtfjord Radio.

Torsdag er også første dag Nordisk Tivolipark åbner - og det sker også for første gang på festpladsen i Christiansmindeskoven, hvor der er langt bedre plads end på Skoleengen i midtbyen, hvor byfesten de senere år er blevet afviklet.

Torsdag aften er der ungdomsaften i byfestteltet - hvor blandt andre X-Factor-vinder Thomas Ring spiller op.

Fredag formiddag tilhører sædvanen tro de mindste - her er der nemlig børneformiddag i teltet og senere på dagen afholder de handlende byfestmarked i midtbyen. Dagen sluttes med masser af musik i byfestteltet - Yoyo-Duo spiller op og der desuden er diskotek med Drejer Disco.

Lørdag tilhører dyrskuet. Hele dagen kommer dyrskuepladsen til at summe aktivitet.

Denne dag er der også premiere på årets byfestrevy over middag i byfestteltet, og revyen gentages lørdag aften, hvor der er stor byfestbal.

Søndag - byfestens sidste dag - er der traditionen tro byfestoptog gennem byens gader. Eftermiddagen igennem er underholdning i byfestteltet, inden der sluttes af med trylleshow på blokvognen på festpladsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.