Lokale vil købe nedlagt plejehjem

En gruppe investorer med John Andersen i spidsen tilbyder at bygge det tidligere plejehjem i Hune om til senior- og handicapvenlige andelsboliger

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNE:Forretningsmanden John Andersen, der står bag blandt andet Skulpturparken Blokhus, og en gruppe lokale investorer har tilbudt at købe det tidligere Hune Plejehjem. Kommunen lægger op til, at bygningerne skal bruges til en institution for ældre med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne og yngre borgere med særlige handicap og problemstillinger, men det har mødt modstand hos en del af Hunes beboere.

- Borgerne vil jo tilsyneladende helst ikke have en sådan institution med hegn om, og med vores plan vil vi give kommunen en anden mulighed. Vi har meldt en seriøs interesse ud til både kommunen og Nørresundby Boligselskab, der ejer plejecenteret, siger John Andersen.

De private investorers plan er, at ombygge plejecenteret til 14 ældre- og handicapvenlige andelslejligheder, og John Andersen er ikke bekymret for, om boligerne kan udlejes.

- Sidste år var nettotilflytningen til 9492 Blokhus 89 personer. I år forventer jeg, at den bliver omkring 100. I det her postnummer står lejemål sjældent ledige i mere end en uge, siger John Andersen.

Prisen ukendt

Hvad prisen for plejecenteret er, ved Lars Emborg, direktør hos Nørresundby Boligselskab, ikke endnu, men det ligger fast, at når et offentligt støttet alment byggeri sælges til private, skal støttekronerne tilbage til samfundskassen.

- Når et byggeri som Hune Plejecenter, der er opført med offentlig støtte, sælges ud af offentligt regi, skal den oprindelige støtte fra det offentlige, for eksempel fra Landsbyggefonden, betales tilbage til staten, forklarer han.

Boligselskabet har efter de lokale investorers henvendelse bedt realkreditinstituttet om at foretage en beregning af salgsprisen. Den forventer Lars Emborg at have klar først i næste uge.

Hune Plejecenter blev opført i 2002-03. Prisen for byggeriet og grunden var dengang 19,5 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Massivt politiopbud på Vesterbro - en såret af skud
Luk