Lokdam lægger sag an mod slot

Vil ikke finde sig i, at slot på Sjælland hedder Kokkedal Slot

Godsejer Gorm Lokdam mener ikke, at slot på Sjælland må hedde det samme som Kokkedal Slot ved Brovst. Arkivfoto <i>Grete Dahl</i>

Godsejer Gorm Lokdam mener ikke, at slot på Sjælland må hedde det samme som Kokkedal Slot ved Brovst. Arkivfoto Grete Dahl

HØRSHOLM:Fredag skal ejeren og den tidligere ejer af Kokkedal Slot for Sø- og Handelsretten i København. Kokkedal Slot ApS og Slotshotellet ApS er blevet stævnet for at bruge betegnelsen ”Kokkedal Slot”. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Nordjylland ligger nemlig et hotel, der bærer samme navn, og det er ejeren af hotelkæden Danske Slotshoteller, som har anlagt sagen.

Ulovlig markedsføring

Danske Slotshoteller er ejet af Ann og Gorm Lokdam, der ud over Kokkedal Slot i Nordjylland driver fire andre slotshoteller. Allerede i 2010 tog indehaverne af hotelkæden kontakt til den daværende ejer af Kokkedal Slot, Jan Kjær fra Kjær & Lassen, for at gøre opmærksom på, at det nordjyske Kokkedal Slot har navnet som registreret varemærke.

- Hvis man havde lavet en skjortefabrik eller en kontorvirksomhed, havde det ikke været noget problem. Men de kan ikke kalde det Kokkedal Slot, når der skal være restaurant og hotel, sagde Gorm Lokdam dengang til Frederiksborg Amts Avis.

- Man kan ikke markedsføre sig under samme navn som en anden mands virksomhed, det siger selskabslovgivningen, sagde Gorm Lokdal.

Nordjysk slot er ældst

Kokkedal Slot ved Limfjorden i Nordjylland blev opført i 1540 og er bygget som en borg med løngange, skydeskår og voldgrav.

Det nordsjællandske Kokkedal Slot er noget yngre end sin nordjyske navnefælle. Og slotsbetegnelsen kom først til i 1963, da Hørsholm Kommune købte stedet af rigmanden P.M. Daell, som selv kaldte stedet for Kokkedal Hovedgård.

Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra parterne i det civile søgsmål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.