Lottovinder: Nu går vi ud og køber strandvejsvillaer

Vinderen af 315 millioner kroner har store - og dyre - planer

315 mio. kr. overføres om tre uger til Lottovinders konto. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

315 mio. kr. overføres om tre uger til Lottovinders konto. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

HELSINGØR:Lørdag morgen kunne en 47-årig dagpengemodtager og mor til tre tælle sig selv blandt landets rigeste mennesker. Tallene 01-16-18-29-44-02-07, som stod på hendes Eurojackpot-kupon, udløste over en kvart milliard kroner.

Helsingør Dagblad mødte vinderen og hendes mand i deres lille lejebolig i Helsingør i går.

Tre hunde gøer årvågent i gården bag det lille hus på villavejen i Helsingør, da Helsingør Dagblad ringer på. Et øjeblik efter åbner en af landets rigeste kvinder døren iført et sort joggingsæt og byder os venligt inden for i hjemmet.

Her er der intet, der peger på, at beboeren er god for mere end en kvart milliard kroner. I den hyggelige stue står et mindre fjernsyn og flimrer i reolsystemet, og på sofaen ligger kvindens mand og følger en håndboldkamp med en smøg i hånden.

Der står en termokande med kaffe og en mælkekarton på sofabordet. Der er ikke skyggen af champagneflasker. Det ligner en ganske almindelig søndag eftermiddag i et ganske almindeligt hjem.

Men alt er forandret for parret i udlejningsboligen.

Masser af lykønskninger

Lørdag morgen gik det op for den 47-årige kvinde, at hendes Eurojackpotkupon havde den rette kombination af syv tal, og at de ville udløse historiens største præmiepulje på mere 315 millioner kroner.

Efter at have tjekket kombinationen endnu engang løb hun ind til sin sovende mand og råbte: ”Vi er millionærer, vi er millionærer!”

Det var ikke sandt.

De var multimillionærer.

Parret fik senere bekræftet gevinsten i Kvickly i Prøvestenscenteret, hvor kuponen var købt.

Efter det gik hun og manden ud og spiste brunch. Der var lige et brunchgavekort, der skulle bruges, og om aftenen gik de på den kinesiske restaurant, men vinderen kunne ikke spise noget, så de tog hurtigt hjem.

Hun og han tilbragte en rolig lørdag aften i hjemmet - så rolig som den nu kunne blive, eftersom telefonen ret beset ikke stod stille. Fem sammenbragte børn, og den øvrige familie ville gerne lykønske.

Køber en stor Mercedes

Søndag eftermiddag havde hun ikke sovet i mere end en time, siden miraklet gik op for hende.

- Jeg stod op klokken tre om natten og vækkede min mand for at spørge, om han ville have en kop kaffe. Det ville han godt, fortæller den 47-årige til Helsingør Dagblad.

- Men jeg føler mig ikke træt i dag. Tankerne hvirvler gennem hovedet på mig, fortsætter hun.

- Ja, hun har s’gu fået gået noget rundt i stuen på det seneste, lyder det ovre fra manden. Han er tagrenser hos et lokalt firma, men han har taget fri.

For parret skal blandt andet bruge mandagen på at købe sig en bil. Det skal være en Mercedes firehjulstrækker.

- Jeg ved ikke hvad den koster, men prisen er deroppe, hvor det normalt ville have taget mig resten af livet at betale af på den, siger hun.

Hus på strandvejen

Om tre uger tikker millionerne ind på hendes konto. Der er betalt skat af beløbet. Indtil udbetalingsdag får parret et a conto-beløb på 200.000 kroner, så de kan ”klare” sig.

- Man har jo en masse drømme, og nu kan de alle sammen blive virkelighed. Jeg vil købe et hus, og det skal ligge på Strandvejen, og ungerne skal have en halv million hver - hvis altså jeg må give dem så mange penge, siger hun.

- Vi har også tænkt på at købe seks huse, så vi kunne bo sammen med dem, supplerer husbonden.

- Og så er det slut med at spille lotto. For denne her, der laver vi ikke en gang til, det er helt sikkert, tilføjer han.

Fyret juleaftensdag

Skulle det store beløb falde på et tørt sted, så ramte det ikke helt ved siden af denne gang.

- Jeg blev fyret fra mit arbejde som ejendomsfunktionær i Helsingør juleaftensdag og har været på dagpenge lige siden, fortæller hun, der er født i København, men har boet i Helsingør det meste af sit liv.

Der har ikke været råd til det helt store, selv om hendes mand er i arbejde. Heldet har ikke altid fulgt den 47-årige.

- Men jeg har vundet før. 5.000 kroner i et Red Barnet-lotteri, fortæller hun.

Siden er hun rykket et godt stykke op i gevinstklasserne…

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.