Aalborg

Lov forhindrer lønmodregning

Borgmestervederlaget er pligtmæssigt, derfor skal der findes en anden løsning - borgmester har allerede selv skrevet til selskaber og frasagt sig vederlag

Loven forhindrer, at borgmester Thomas Kastrup-Larsens (S) løn for at være formand i Novi, havnen og NT kan modregnes i borgmestervederlaget, derfor må der nu findes andre løsninger. Arkivfoto

Loven forhindrer, at borgmester Thomas Kastrup-Larsens (S) løn for at være formand i Novi, havnen og NT kan modregnes i borgmestervederlaget, derfor må der nu findes andre løsninger. Arkivfoto

AALBORG:Borgmester Thomas Kastrup-Larsens (S) aflønning fra formandsposterne i Aalborg Havn A/S, Novi og NT kan ikke modregnes i borgmesterlønnen.

Det er simpelthen ikke lovligt, da borgmestervederlaget er pligtmæssigt at modtage. Det fremgår af et notat, som embedsmændene i borgmesterens forvaltning har lavet efter, at magistraten 24. april besluttede, at man i Aalborg Kommune skulle følge vederlagskommissionens anbefalinger om, at borgmestervederlaget også skulle være betaling for de opgaver, der falder naturligt sammen med at have borgmesterkæden. Det er i Kastrup-Larsens tilfælde vurderet til at være posterne i havn, NT og Novi.

Embedsmændene har derfor i samråd med Kommunernes Landsforening set på, hvordan borgmesterens lønnedgang kan skrues sammen.

På mandag skal magistraten derfor se på mulighederne. Som nævnt kan vederlagene fra bestyrelsesposterne ikke trækkes fra i borgmesterlønnen, hvilket skyldes vederlagsbekendtgørelsens paragraf 32, der siger, at man er forpligtet til at modtage borgmester/rådmandsvederlaget.

Det er altså ikke lige ud af landevejen sådan at droppe nogle af borgmesterens indtægter.

Stop for udbetaling

En anden mulighed er dog, at selskaberne undlader at udbetale vederlag til borgmesteren, men det vil bl.a. formentlig kræve en vedtægtsændring i selskaberne, hvilket Aalborg Kommune ikke kan tvinge selskaberne til. En sådan løsnings på sagen vil også kræve, at de pågældende vederlag ikke er lovregulerede, og endelig peger embedsmændene på, at "det er uvist, hvordan de andre aktører, herunder andre kommuner i selskaberne vil forholde til ønsket om ikke at udbetale vederlag til et eller flere bestyrelsesmedlemmer".

Indbetaling til kommunen

Ifølge notatet er der også den mulighed, at de pågældende selskaber indbetaler Kastrup-Larsens vederlag til Aalborg Kommune i stedet for til borgmesterens konto. men også her er der udfordringer, som skal afklares nærmere.

Det drejer sig bl.a. om skattemæssige forhold, som derfor kræver en henvendelse til Skat.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mener, at selskaberne skal ændre vedtægterne, og han har allerede skrevet til dem.

- Jeg har allerede tilskrevet selskaberne og frasagt mig mit honorar, og de har alle sammen meldt tilbage, at det vil de indrette deres udbetalinger efter det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst