Lukning en lettelse

Demonstranter og borgere er lettede over lukningen. Politikere er bekymrede

Total har opgivet sin skifergasboring her i Dybvad. Det har skabt lettelse blandt lokale og politikere. Foto Henrik Louis

Total har opgivet sin skifergasboring her i Dybvad. Det har skabt lettelse blandt lokale og politikere. Foto Henrik Louis

DYBVAD:Tirsdag morgen blev der sunget sejrssange uden for hegnet ved boretårnet i Dybvad. Totals udmeldinger om lukningen sker efter et år, hvor demonstranter hver dag har sunget slagsange for at stoppe boringen.

- Vi har kæmpet siden 2011, så det er en rigtig stor lettelse, at det stopper nu, siger nabo til boretårnet Anne Marie Kristensen, der har lagt jord til protest-campen siden juli sidste år.

Politisk lettelse

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (S) er også lettet over lukningen. Hun glæder sig både på kommunens og borgernes vegne.

- Det har været noget trægt at råbe politikerne op, så det er en lettelse, at det stopper nu, siger hun.

På trods af nyheden om, at skifergas-laget i undergrunden ved Dybvad er for tyndt, er borgmesteren ikke helt uden bekymringer.

- Hullet er lukket for nu, og så må vi se, om de ansvarlige politikere træder i karakter i forhold til, hvad der skal ske efterfølgende, siger hun og understreger endnu engang, at Frederikshavn Kommune hele vejen igennem har levet op til sit ansvar.

Borgmesteren i nabokommunen Hjørring, Arne Boelt (S), deler både lettelsen og bekymringen.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at boringen er lukket i Dybvad, og jeg håber, at de får hullet lukket efter alle kunstens regler, så der ikke kan komme noget ned i det, siger han og tilføjer.

- Jeg håber, at der ikke bliver boret flere huller overhovedet i Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.