Lunere tider for de danske minkavlere

Priserne steg 11 procent på februarauktionen - både Kina, USA og Europa efterspørger pels igen

Lagrene er tomme. Kineserne har igen brug for pelsværk. Det ses på auktionspriserne. Arkivfoto: <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Lagrene er tomme. Kineserne har igen brug for pelsværk. Det ses på auktionspriserne. Arkivfoto: Pressefotograf Torben Hansen

KØBENHAVN:Sidste års dyk i pelsdyrbranchen er slut for en tid. På den netop afsluttede februar-auktion i de danske pelsdyravleres auktionshus, Kopenhagen Fur, steg den gennemsnitlige skindpris med 11 procent. På auktionen i januar steg prisen 10 procent.

Udbuddet på februarauktionen var på 5,9 millioner minkskind, og de danske skind blev solgt til en gennemsnitspris på 452 kr., mens de udenlandske minkskind nåede en gennemsnitspris på 357 kr. Omsætningen nåede 2,6 milliarder kr., oplyser auktionshuset.

Solid efterspørgsel

- Der har været en solid efterspørgsel på vores februar-auktion, hvor køberne har været i stærk konkurrence med hinanden. Der er blevet råbt og kæmpet om at få buddet. Det er igen de kinesiske indkøbere, som dominerer markedet. Efter det seneste års krise er branchen kommet stærkt igen, og mange nye spillere ser mulighed i pelsbranchen, siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse.

Velbesøgt auktion

Auktionen var besøgt af omkring 570 kunder og heraf var over 300 fra Kina. 80 af dem var helt nye kunder, som for første gang har fået visum til Danmark. Efterspørgslen på pelsvarer på det kinesiske detailmarked har været båret af en kold vinter og købestærke kinesiske forbrugere.

- Den aktuelle udvikling på markedet tyder på, at puklen af usolgt pelsværk er væk fra det kinesiske marked. Prisstigningen på auktionen er efter min umiddelbare vurdering drevet af et reelt behov for tilførsel af råvarer til de kinesiske pelsfabrikker, siger Tage Pedersen.

Salget af pels i Europa og USA har også været tilfredsstillende gennem vinteren.

Kopenhagen Furs samlede udbud af minkskind i 2015 ventes at nå et rekordomfang på 27,4 millioner skind. Dermed befæstes Kopenhagen Furs position som verdens største globale handelsplads for minkskind.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.