Vinterbadere håber på at få penge til sauna

Nul grader varmt vand er normalt ingen hindring - alligevel ser helårsbaderne i Krik frem til at få en sauna

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KRIK:Hele året rundt - præcis klokken otte om morgenen, tropper den ene glade badegæst efter den anden op ved Krik Vig for lige at få begyndt dagen på en ordentlig måde. Således også denne morgen hvor både gæs og skarver fløj lavt hen over fjorden, så de på smukkeste vis genspejlede sig i det blikstille vand.

- Man skal kunne lide naturen, siger Mogens Andersen, som er en af drivkræfterne bag det lokale helårs-badelaug. Badelaug er måske så meget sagt, for de har ikke nogen officiel foreningen endnu. Det kommer først 15. april, hvor de har stiftende generalforsamling. Samme dag finder man også et egnet navn til foreningen.

- Vi er 30-35 der kommer og bader her om morgenen. Nogle dage er vi flere end andre, men samlet set er der omkring 4000 badeture herfra årligt, så det er vokset en hel del, siger Mogens Andersen.

Sauna

Da det nu er blevet så eftertragtet at hoppe i bølgen blå ved Krik, når vandtemperaturen er omkring de nul grader, har man valgt at søge om penge fra Friluftsrådet til en mobil sauna. De fik 50.000 kroner.

- Den sidder på en trailer, og den er stor nok til at vi kan være ti derinde. Det giver os mulighed for at klæde om indenfor, siger Mogens Andersen.

Han sørger ellers for, at badegæsterne ikke bliver al for blå om læberne, da han ofte tager turen til vandet en halv time før de andre for at sætte en skærmende presenning op.

- Når vinden er i sydøst, kan det godt blive slemt her, sagde Mogens Andersen.

De 50.000 kroner er dog ikke nok, da saunaen koster 80.000 kroner.

- De penge skal vi nok finde, siger Mogens Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.