Lunt skulderklap på isen

Koordinator Preben Glad glæder sig over et kommunalt tilskud til Frederikshavn Ishockey Klubs kraftcenter

Preben Glad har igennem mange år været hovedmand bag kraftcentret i FIK.Arkivfoto: Ulrik Bang

Preben Glad har igennem mange år været hovedmand bag kraftcentret i FIK.Arkivfoto: Ulrik Bang

FREDERIKSHAVN:Med et tilskud på 25.000 kroner fra Kultur- og Fritidsudvalget får ishockeytalenterne i FIK mulighed for at blive endnu bedre via et kraftcenter, som den mangeårige kapacitet i klubben, Preben Glad, har været hovedmanden bag og koordinator for igennem flere år.

- Det er et rigtig dejligt skulderklap at få i en tid, hvor det ellers er nedskæringer, der dominerer, og pengene fra kommunen vil helt sikkert gavne både de nuværende 23 spillere på kraftcentret og kommende talenter, siger Preben Glad.

Kraftcentret i FIK har Team Danmark og Danmarks Ishockey Union i ryggen, og med spillere fra årgang 1995-97 sker det hele efter aftaler med de pågældende skoler og i et samarbejde med Vendsyssel SportsCollege.

- Vi har fire trænerkapaciteter med i form af Henrik Christiansen, Esben Nedermark, Peter Sørensen og Radim Piroutek, og to gange om ugen er der træning på isen, hvor vi starter klokken 6.30 med morgenmad.

Produkt af kraftcentret

Preben Glad understreger, at ikke alle talenterne bliver elitespillere, men omvendt har rigtig mange fra kraftcentret igennem årene været med til at præge dansk ishockey.

- Et godt eksempel på det, er den blot 17-årige Jeppe Vinther, der går på vores kraftcenter og som tidligere i sæsonen skrev kontrakt med White Hawks.

I øjeblikket er der ikke færre end otte landsholdsspillere på kraftcentret med to på U16, tre på U18 og tre på U20.

Men udover at skabe ishockeytalenter vil man i kraftcentret også gerne være med til at holde de unge mennesker indenfor ishockey som dommere, trænere og ledere, og på centret er der således også sørget for, at de får en dommeruddannelse.

Helt unge talenter

Preben Glad er slet ikke i tvivl om, at det kommunale tilskud giver kraftcentret et yderligere løft til at udvikle talenter.

- Og så satser vi på, at også de helt unge ned til 13-14 år får mulighed for at komme med til en ekstra uges træning. Det skal naturligvis ske i samarbejde med skolerne og Vendsyssel SportsCollege, og jeg ser frem til et fint samarbejde med det nye 10. klassecenter og den nye Nordstjerneskolen, siger Preben Glad.

Også lederen af Vendsyssel SportsCollege, Preben Vejrum, glæder sig over, at FIK får et kommunalt tilskud til kraftcentret.

- College har snart 17 år på bagen, og vi har været med omkring ishockey-kraftcentret, siden det begyndte for syv-otte år siden, og i øjeblikket her vi altså 23 collegeelever, der går på ishockeylinjen, og samarbejdet mellem FIK, college og kraftcentret er perfekt, siger Preben Vejrum.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.