Luskebuks på spil i Onsild

Ny facebook-gruppe forsøger at dæmme op for bølge af tyverier og indbrud

Det blev ikke til anholdelser i Onsild denne gang. Foto Michael Koch

Det blev ikke til anholdelser i Onsild denne gang. Foto Michael Koch

ONSILD:”Stop tyven i Onsild”.

Sådan lyder titlen på en Facebook-gruppe, der for mindre end en uge siden blev oprettet efter en serie tyverier og indbrud i byen i den senere tid.

Gruppen har på kort tid fået 121 medlemmer, heriblandt Johnny Kræmer Jensen, der forklarer baggrunden.

- Der har været indberettet en hel masse indbrud i huse og biler i kvarteret ved Lokesvej og Frejasvej i de sidste tre måneder. Så vi var nogle beboere, der satte os sammen og snakkede om, hvad vi kunne gøre.

- Det førte til, at facebook-gruppen blev oprettet, og vi blev også enige om, at vi ville kontakte Jysk Vagt for at få dem til at patruljere i området, forklarer Johnny Kræmer Jensen.

Han forfattede selv onsdag et optimistisk indlæg på facebook, hvor han refererede, at politiet med Jysk Vagts mellemkomst havde anholdt en mand på fersk gerning.

Bevæbnet med lommelygte

Manden var blevet observeret af en vægter, der var ved at kontrollere skole og børnehave i Onsild.

Vægteren tippede politiet og fulgte efter manden, der gik med en tændt lommelygte og lyste ind på ejendomme på sin gåtur.

Den endte på Lokesvej, hvor en civilklædt politipatrulje vejledt af vægteren standsede manden.

”Forhåbentlig er der tale om samme tyv, som har huseret i vores lokalområde den seneste tid”, skrev Johnny Kræmer Jensen på facebook.

Ikke ulovligt

Det er da også i høj grad muligt, måske oven i købet sandsynligt, for manden er tidligere blevet anholdt - i øvrigt også med assistance af Jysk Vagt - men ikke denne gang. Manden fik nemlig lov at gå igen.

- Det er ikke ulovligt at gå med en lommelygte, og da vi ikke kan hæfte ham op på et tyveri eller indbrud, kan vi ikke anholde ham, men vi har sikret os hans identitet, og det kan muligvis bruges fremadrettet. Det vil vise sig, siger politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra Himmerlands Politi.

Oplysningen modtages med en vis ærgrelse hos Johnny Kræmer Jensen.

- Der er jo folk, der har set manden ved andre lejligheder, så vi er nok nødt til at give politiet signalementet og se, om det stemmer overens med ham, de nu kender identiteten på. Men for os ændrer det ikke noget. Vi agter fortsat at indgå en aftale med Jysk Vagt. Det kan forhåbentlig blive den åbning og løsning, der kan skabe tryghed, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.