"Lydhelvede" slut i Skørping: 194.000 kroner til bedre akustik

Bevilling fra Tuborgfondet giver håb om endnu bedre musikoplevelser på Kulturstationen i fremtiden

Takket være en bevilling på små 200.000 kr. fra Tuborgfondet skulle der i fremtiden være udsigt til endnu bedre musikoplevelser på Kulturstationen i Skørping. ?Arkivfoto: Martin Damgård
Skørping 15. maj 2018 08:50 - Opdateret 15. maj 2018 09:07

SKØRPING: - Med denne her ombygning er tyve års lydhelvede slut. Ændringen vil tilgodese alle, der bruger salen, uanset om det er private fester, teater, foredrag eller musik.

Sådan lyder det begejstret fra Finn Nygaard, der er formand for KulturStationen i Skørping, efter at han netop har fået melding om, at Tuborgfondets Musikhjælp har bevilget små 194.000 kr. til at optimere akustikken på spillestedet i Skørping.

Dermed er der nu udsigt til, at et mangeårigt problem med rungende akustik langt om længe er på vej til at blive løst.

- Musik har altid været en del af Tuborgfondets DNA, og hvert år uddeler fondet millioner af kroner til musik.

- Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. De lokale spillesteder samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et aktivt lokalmiljø, fremhæver direktør i Tuborgfondet, Anne-Marie Skov.

Udlodningen af penge fra Tuborgfondet sker efter indstilling fra en jury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der træffer den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling.

Når netop KulturStationen er blevet tilgodeset i denne omgang, er det fordi, spillestedet længe har kæmpet med akustiske udfordringer.

Samtidig præsenteres der i ansøgningen fra Skørping et godt bud på en løsning, der af Tuborgfondet vurderes at ville gøre en væsentlig forskel for lydoplevelsen.

Jesper Meng, der gennem mange år har været lydmand til mange koncerter på Kulturstationen, er ikke i tvivl om, at den forbedrede akustik bliver særdeles tydelig for publikum.

- Det som alle slags publikum vil opleve som en forbedring er en forbedring af taleforståeligheden. Man vil ganske enkelt bedre kunne høre, hvad der bliver sagt eller sunget i salen.

- Det har hidtil været en hovedpinefremkaldende udfordring, noterer Jesper Meng.

Han tilføjer, at akustikeren Claus Hansen har fået til opgave at lave efterklangen, så der stadig er klang i rummet, og så Kulturstationen fortsat er egnet til akustisk musik.

Selve ombygningen skal efter planen udføres af frivillige under professionel vejledning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...