Lynet fra Møldrup Tostrup IF

Henrik Dalsgaard begyndte først som næsten 20-årig at tage fodbolden seriøst

Henrik Dalsgaard promenerer i Møldrup Tostrup-trøjen. Bagved hænger hans nye trøje i AaB.
Foto: Martin Damgård

Henrik Dalsgaard promenerer i Møldrup Tostrup-trøjen. Bagved hænger hans nye trøje i AaB. Foto: Martin Damgård

MØLDRUP:Målene fortalte ganske enkelt historien. 47 kasser tampede den 17-årige Henrik Dalsgaard ind i serie 4. I halvsæsonen efter sparkede angriberen Møldrup Tostrup IF videre igennem serie 3 med over 20 træffere. I serie 2 holdt han fast i konceptet. 17 mål bankede Dalsgaard i rusen på en ny halvsæson. MTIF, som klubben kaldes på de kanter, var på vej i serie 1.

Troede de. For nu var den lille midtjyske klubs guldæg ikke bare udklækket. Guldfuglen var klar til at flyve fra reden. Det kostede den oprykning. Ja, faktisk endte Møldrup Tostrup IF med at være faretruende tæt på at rykke ned igen.
- Silkeborg, Viborg, Skive og en stribe af naboklubberne længere oppe i seriesystemet meldte sig. De begyndte at komme til vores kampe. Og Henrik trænede indimellem også med ude i Skive og inde i Viborg.
- Vi vidste jo godt, at vi bare var en mellemstation. Henrik var alt, alt for god til at være her. Men at AaB skulle tilbyde ham en kontrakt. Det havde vi godt nok ikke drømt om, fortæller Tommy Brøndum, fodboldudvalgsformand i Møldrup Tostrup IF.
- Den havde ingen set komme. At forestille sig sådan en seriespiller spadsere ind i Superligaen er jo nærmest surrealistisk, påpeger Jakob Brix-Mouritsen.
- Nej, vi ville jo aldrig have troet for tre år siden, at vi skulle stå her med en journalist og snakke om de 100 superligakampe, Henrik har spillet. Vi talte om, at det var godt han valgte AaB, fordi de havde et andethold i 2. division, han måske ville kunne komme på. Men som han spiller nu, må han være inde i billedet til ligalandsholdet, mener Tommy Brøndum. Klubbens formand Svend Bundgaard supplerer:
- Og vi havde da aldrig nogensinde forestillet os, at Henrik så skulle spille back. Slet, slet ikke.
- Og jeg kan da også huske, hvordan Jens Jørgen Brinch rakkede ham ned hele kampen, da Henrik spillede back første gang. I dag kommer roserne, lyder det fra den stolte klubformand.

Læs et stort portræt af Henrik Dalsgaard i dagens udgave af NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.