Lyngen brænder i to uger

Så er det igen tid til Naturstyrelsens brændende naturpleje i Rebild Bakker

Normalt ville det handle om at slukke flammerne, hvis der gik ild i rebild Bakker. Men fra på mandag og to uger frem vil Naturstyrelsens fol forsøge at holde gang i en kontrolleret afbrænding af udvalgte lyngarealer ned mod Stendalen. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Normalt ville det handle om at slukke flammerne, hvis der gik ild i rebild Bakker. Men fra på mandag og to uger frem vil Naturstyrelsens fol forsøge at holde gang i en kontrolleret afbrænding af udvalgte lyngarealer ned mod Stendalen. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:I ugerne 11 og 12 vil Naturstyrelsen i Rold Skov påbegynde kontrollerede afbrændinger på gamle lyngarealer i Rebild Bakker.

Det oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Formålet er at pleje og forynge den for bakkerne så karakteristiske hedevegetation. Hvis ikke heden plejes, vil den langsomt gro til med træer. Træerne såer sig selv, og hvis de ikke fjernes, vil de langsomt kvæle lyngen og de andre planter, som er typiske for lyngheden. Desuden har lyngplanter en naturlig levealder på op til 20-30 år, hvorefter de langsomt går ud. De sidste par år har lyngens bladbille været ret hård ved lyngen i Rebild Bakker og der er større partier med gammel lyng som næsten står uden blade, står der i pressemeddelelsen.

Rent praktisk foregår afbrændingen ved, at der først slås nogle stribe på 2 meter som brandbælter rundt om det areal, der ønskes afbrændt. Når vejret tillader det, afbrændes stykket så på en kontrolleret måde af skovarbejderne. Inden der tændes ild, er der indhentet tilladelse hos den lokale brandinspektør, og politiet er informeret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun var meget fuld
Luk