Lys over cykelsti igen

Atter gadelamper på strækning mellem Ryaa og Birkelse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BIRKELSE:Det er ikke specielt behageligt eller sikkert at cykle 400 meter i bælgravende mørke, men det er ikke desto mindre, hvad cyklister, der har cyklet strækningen mellem Ryaa og Birkelse har gjort de sidste fire år. Her besluttede man nemlig at nedlægge det eksisterende lys på strækningen, da de aldrende master stod udenfor byskiltene.

Den beslutning bliver nu omgjort, ide Teknik- og miljøudvalget mandag i sidste uge besluttede, at der skal sættes ni nye gadelamper op på strækningen. Det oplyser Karl Schrøder (S), der er godt tilfreds med beslutningen.

- Vi har mange børn, der cykler til skole i Birkelse og Aabybro på den strækning, og lys giver tryghed, siger han og fortsætter:

- Det skal jo netop gerne være sådan, at børn og forældre har det godt med at cykle på strækningen, for det er jo sundt at cykle til skole, så det skal børnene da gerne blive ved med, siger han.

De nye lamper er to en halv meter høje, hvor de gamle var seks meter høje.

- Det bliver rigtigt flot, siger Karl Schrøder, der endnu ikke har en fast dato for, hvornår de sættes op.

- Men det bliver hurtigst muligt, lover han.

På samme møde blev det besluttet, at projekterne skal holdes indenfor en anlægsramme på 500.000, der skal gå til tre master på Sdr. Ringvej ved kirken i Ingstrup, tre master på Alstrupvej ved kirken i V. Hjermitslev, fire master på Nymarksvej i Brovst. Herudover skal der etableres lys i tre busskure i kommunen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.