Aalborg

Lyset er det vigtigste

Tag med på besøg i et gennemrenoveret 70’er-rækkehus i Vejgaard

14
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Med indbygget kaffemaskine efter gemalens ønske.

AALBORG:På Thomas Kingosvej i Aalborg-bydelen Vejgaard ligger fem rækker huse med fire boliger på 141 kvm i hver.

I et af rækkehusene fra begyndelsen af 70’erne - hvor de alle lignede hinanden - bor Lone Pedersen med mand og et hjemmeboende barn.

Og huset ser med sit sortmalede træværk ikke helt ud som de andre, eller som det så ud, da det blev bygget i 1973.

Flytningen for to et halvt år siden var ellers ikke planlagt.

- Vi havde da talt om, at vores hus var ved at være for stort, siger Lone Pedersen med henvisning til den 200 kvm store villa på Jens Baggesensvej. Det ligger på en hjørnegrund i Vejgaard, og der var altid meget arbejde med både hus og have.

- Jeg synes, det var stressende, fordi jeg gerne vil have der ser pænt ud.

Pludselig solgt

Også når familien tog til ferieboligen i Blokhus, skulle der ryddes op og ordnes have, før de tog hjemmefra.

- Så det ville være dejligt at flytte til noget mindre og med en mindre have.

Chancen kom, da det gamle hus blev vurderet af en ejendomsmægler med tanke på et senere salg.

- Men han sagde med det samme, at han havde en køber i sit kartotek. Og så var det pludselig solgt.

Det gav imidlertid familien det problem, at den ikke havde tag over hovedet.

- Vi vidste, at vi ville blive i Vejgaard, og heldigvis fandt vi et hus, vi kunne leje, mens vi så os omkring.

Lyst og dejligt

Det lejede hus var hjem i omkring et år.

- Og li’som at være på ferie, fordi det ikke var vores, som Lone Pedersen udtrykker det.

For da hun endelig fandt sit rækkehus, var der masser af arbejde at gøre, før det var klar til indflytning.

- Det var ikke moderniseret, siden det blev bygget. Stuerne var mørke og rummene små. Det hele var grønt, både indvendigt og udvendigt, og der var tæpper over det hele. Men jeg kunne se nogle muligheder i rækkehuset. Det kunne blive lyst og dejligt, var jeg sikker på. Ikke mindst var haven lille og overskuelig.

At gemalen ikke havde den samme optimisme, kom frem allerede i begyndelsen.

- Anders overlod det til mig at bestemme - blot insisterede han på en indbygget kaffemaskine, lyder det med et smil.

Og det fik han, sammen med en lys og luftig bolig i to plan. Alt sammen udført af håndværkere efter Lone Pedersens anvisninger.

Står helt rå

Parret har været hele huset igennem. Tilbage er kun en enkelt væg på omkring to kvadratmeter på gæstetoilettet, der har fået lov til at stå helt rå.

Resten er enten malet over med hvidt eller er helt nyt, ligesom der er lagt gulvvarme overalt i stueplan.

En væg på førstesalen mellem to små værelser er fjernet og blevet til 12-årige Frederiks hyggelige hybel overfor badeværelse og med forældrenes soveværelse for enden af gangen. Nedenunder er væggen fra køkken til stue væltet for at give mere luft. I hver ende af stuen er der vinduer fra gulv til loft i hele stuens bredde og begge steder en skydedør ud til eftermiddagsterrassen og en terrasse mod øst.

Her er der lydisolerende glas - for baghaven støder op til motorvejen.

- Men vi har vænnet os til lyden og hører den ikke mere, selvom vi sidder udenfor, konstaterer Lone Pedersen, der indenfor slet ikke har lyden af biler på grund af de lydisolerende vinduer.

Også naboskabet i kvarteret glæder både gemalen og Lone Pedersen sig over.

- Vi hjælper hinanden, når vi kan, og ser efter hinandens huse. Og vi passer på hinanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.