Måske afstemning i Jelstrup Sogn

Fremtiden for sognet i storpastorat er fortsat til diskussion

Jelstrup Sogn tilhører i øjeblikket Løkken Storpastorat, der har sin sognegård placeret i Løkken.Arkivfoto: Bente Poder <i>Kurt Bering</i>

Jelstrup Sogn tilhører i øjeblikket Løkken Storpastorat, der har sin sognegård placeret i Løkken.Arkivfoto: Bente Poder Kurt Bering

HUNDELEV:Måske skal sognebørnene i Jelstrup i nær fremtid tage stilling til, om de vil sige farvel og tak til Løkken storpastorat og i stedet koble sig på et andet pastorat - eksempelvis i Skallerup eller Rakkeby.

Det siger formanden for Jelstrup Menighedsråd, Leif Sørensen.

Godt et halvt hundrede personer var mødt frem, da der var indkaldt til menighedsmøde tirsdag aften på Hundelev Skole, hvor sognets fremtid skulle drøftes.

Flere sognebørn har givet udtryk for, at man ikke føler så meget fællesskab med Løkken, hvor pastoratets store, nye sognegård ligger.

- Men vi fik ikke et klart billede af, hvad sognebørnene ønsker. Nogle vil gerne til Skallerup, andre vil til Rakkeby - og så er der nogle, som gerne vil blive, lyder det fra Leif Sørensen.

Han oplyser, at alle menighedsråd i storpastoratet er inviteret til møde i Løkken i begyndelsen af februar, hvor biskoppen deltager. Efter dette møde vil Jelstrup Menighedsråd drøfte, om der skal en afstemning til om det fremtidige tilhørsforhold.

Prost Lars-Erich Stephansen deltog som mødeleder tirsdag aften.

Der er i øvrigt andre ændringer på vej i Løkken Storpastorat: To præster - Karsten Erbs og Niels Clemmesen - lægger præstekjolen på hylden til sommer.

Og som tidligere omtalt i NORDJYSKE, så anser provsten det ikke for usandsynligt, at de to præster - som sammenlagt repræsenterer halvanden stilling - barberes ned til en enkel. Hvis det bliver tilfældet, vil der fremover være to præster i alt i storpastoratet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.