Dorf

Mad lavet helt fra bunden

Livet på landet i gamle dage - på Dorf Møllegaard

Lækker, håndholdt mad i børnehøjde. Man kan nemlig sagtens selv kærne smør. Arkivfoto.

Lækker, håndholdt mad i børnehøjde. Man kan nemlig sagtens selv kærne smør. Arkivfoto.

SÆBY:Den gyldne snaps hældes i glas, mens ølbryggere fortæller om en anden gylden drik - øl.

Samtidig hygger børnene sig med at malke en ko - for der sker meget på Dorf Møllegård 1. august, hvor Kulinariske Oplevelser på den gamle møllegård løber af stablen.

Før i tiden lavede bondefamilier alt mad fra bunden, og man havde alle råvarerne selv. Slagtesvin fra stalden, mælk fra køerne og hjemmekærnet smør: Det hjemmebagte brød blev bagt af mel fra rug og hvede, der groede på bondens marker. Og øllet blev brygget af humlen fra haven.

Disse skikke er for længst væk borte, men på Dorf Møllegård har skikken været holdt i hævd indtil for få årtier siden. På Kulinariske Oplevelser ser gæsterne madlavning som i gamle dage på landet. Derfor sylter frivillige og laver saft, mens andre bager jødekager og brød med mel fra stedets vindmølle i kælderen.

Tag også med på rundvisning om mad i stuehuset og hør om ulve i jagt – og skovbrugsudstillingen - det hele foregår fra 12 til 16.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst