Hadsund Færgekro øjner lys for enden af tunnellen
Forpagtere glæder sig over, at de nu i det mindste har fået en tidsplan at forholde sig til - og ser så i øvrigt frem til en god sommer

Ulrik Bjerregaard og Conni ?Wested har haft fin succes ?med take-away under ?nedlukningen. Nu glæder de sig til den gradvise genåbning.Foto: Jesper Bøss
Det har ikke været nemt at drive en kro eller et spisested det seneste år. Årsagen er vel efterhånden velkendt. Når man ikke kan gå ud at spise, når der er forsamlingsforbud og når man ikke må holde fester, ja, så er det ikke nemt at opretholde en forretning, der er baseret på netop alt dét.
- Da der var løsnet op for restriktionerne sidste sommer, havde vi rigtigt travlt. Her var det tydeligt at mærke, at danskerne var på tur i Danmark, og rigtig mange kiggede forbi Hadsund. Der var godt fyldt i restauranten og vores værelser var godt bookede, fortæller Conni Wested, der sammen med Ulrik Bjerregaard overtog forpagtningen af den historiske og smukke færgekro i Hadsund for godt tre et halvt år siden.
- Men ellers har det været et noget turbulent år, hvor særligt uvisheden om hvornår og hvordan har været meget svær at agere i og planlægge efter.
- Derfor har vi også været nødt til at sende vores personale hjem med lønkompensation, hvilket har gjort, at Ulrik og jeg trods nedlukningen faktisk har skullet løbe ekstra stærkt. Vi har været noget sårbare ved kun at være to personer på kroen.
- Vi har nemlig haft pæn succes med take-away-mad, og samtidig har vi også haft en del af vores 12 værelser på kroen udlejet - primært til håndværkere.
- Økonomisk har hverken take-away eller den aktivitet, vi har haft med udlejning af værelser, dog været noget, der kunne opveje en normal tid på kroen, men det har mere været for at holde det hele i gang, fortæller Conni Wested, der nu glæder sig over, at der omsider er meldt datoer ud omkring en gradvis genåbning.
Udendørsservering er tilladt fra 21. april, mens indendørsservering bliver tilladt fra 6. maj. Men ellers er der fortsat mange uafklarede spørgsmål, blandt andet omkring forsamlingsforbud, mulighed for at holde fester og de nøjere krav til corona-pas plus meget andet.
- Jeg har ikke overblikket endnu, og der er vist fortsat en del, der er sparket lidt til hjørne, men det er positivt, at vi er i gang med en genåbning, og at der stille og roligt igen kan komme mere liv på i samfundet og på vores kro.

Historien beretter også om stor aktivitet og livlig trafik på den gamle kro, når rejsende kom og skulle med færgen videre nordpå. Nogle kom også til hest, og så blev hestene staldet op ved kroen, mens de rejsende hyggede sig i krostuen og måske valgte en overnatning. Der var ligeledes landbrug, købmandsbutik og bageri i tilknytning til kroen. Foto: Jesper Bøss
Tror på god sommer
- Mange har dog aflyst nogle af forårets og sommerens fester, så det er ikke fordi, at ordrebogen bugner, men vi er trods alt optimistiske. Jeg tror på, at det igen i år bliver en sommer i Danmark for de flestes vedkommende, og her tror jeg på, at vi igen vil opleve et stort rykind på Hadsund Færgekro, lyder det fra Conni Wested.
Og ja, man forstår godt, hvorfor Hadsund Færgekro under normale omstændigheder er et eftertragtet sted. Kroen er idyllisk beliggende i det sydlige Hadsund. Et stenkast fra vandet på sydsiden af Mariager fjord. Tæt på Hadsunds gamle stationsbygning, hvorfra man i sin tid kunne tage toget til blandt andet Skelund, Bælum, Komdrup og Kongerslev.
Historien beretter også om stor aktivitet og livlig trafik, når rejsende kom og skulle med færgen videre nordpå. Nogle kom også til hest, og så blev hestene staldet op ved kroen, mens de rejsende hyggede sig i krostuen og måske valgte en overnatning. Der var ligeledes landbrug, købmandsbutik og bageri i tilknytning til kroen.
Kroen brændte i 1969 men blev straks genopført, og fra 1972 var det med Jens Nørgaard Jakobsen som en nærmest legendarisk krofatter.
For omtrent tre et halvt år siden gav han stafetten videre til sine to mangeårige medarbejdere, Conni Wested, der har arbejdet på kroen i snart 40 år, og Ulrik Bjerregaard, der følger lige efter med snart 30 år bag kødgryderne på kroen.
- Ja, det er ikke lige en plads, man render fra, lyder det samstemmende og smilende fra parret, der er sammen om at drive kroen, men ikke danner par privat.

Den smukke kro på sydsiden af Mariager fjord. Foto: Jesper Bøss
Ål fra fjorden
Køkkenet på Hadsund Færgekro har udgangspunkt i det danske køkken – mange af de gode klassikere, og så selvfølgelig i portioner, der er til forstå og ikke levner megen appetit tilbage.
Det gælder også, når man kaster sig ud i en af kroens signaturretter, pandestegte ål. Naturligvis fanget i Mariager Fjord.
- Vores pandestegte fjordål med flødestuvede persillekartofler er et kæmpe hit. Vi sælger omtrent et tons ål om året, så det bliver da til nogle tallerkner. Og alle ål er fanget i fjorden, lyder det fra Conni Wested.
Ud over lækkerier på tallerkenen har Hadsund Færgekro tolv værelser i en hyggelig bygning lige over for kroen, hvor belægningen i ”normale tider” altid er rigtig god.
- Hvis man ser bort for corona-udfordringer, så har vi ikke kunnet klage over udviklingen på Hadsund Færgekro, herunder også udlejningen af værelser.
- Under normale omstændigheder har vi i hverdagene mange forretningsfolk og håndværkere, mens kroen i weekender er rigtig godt besøgt af andre gæster, der vil nyde en dag eller to ved vores skønne fjord. Det er både weekendophold, golfophold og de mange, der tager et stop på deres færd gennem Danmark.
- Og ja, sådan skal det nok blive igen. Vi er i hvert fald optimistiske, også selvom det seneste år godt nok har været belagt med bump på vejen, slutter Conni Wested.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.