Røverstuen vinder også, hvis gæsterne spiser godt hos naboen

Restauratørerne i Rebild-området bør ikke opfatte hinanden som konkurrenter, snarere som samarbejdspartnere og kolleger, opfordrer restauratør Mikkel Schnoor Nielsen

Restauratør og kok, Mikkel Schnoor Nielsen. Foto: Helge Søgaard

Restauratør og kok, Mikkel Schnoor Nielsen. Foto: Helge Søgaard

Mikkel Schnoor Nielsen, restauratør, kok, altmuligmand og eventarrangør på restaurant Røverstuen i Rebild har sin helt egen og meget åbne tilgang til samarbejde og dét at skaffe gæster i butikken.

- Det er altafgørende, at der er gæster i området, og at de får en god behandling dér, hvor de nu stikker hovedet indenfor. Vi er fem restauranter indenfor et ganske lille område, og dybest set er det jo ligegyldigt, hvor de sidder og spiser. Blot de får en god oplevelse, som de kobler til områdets natur og historie, for så skal de nok komme igen og efterspørge nye oplevelser. Og så kan det jo være, at de får lyst til at kigge indenfor et nyt sted eller hos mig, fastslår Mikkel Schnoor Nielsen.

- Derfor er det vigtigt, at vi opfatter hinanden som samarbejdspartnere og kolleger og ikke som konkurrenter, fordi kun herved får vi alle noget godt ud af de muligheder, som flere hundrede tusinde gæster i Rebild Bakker rummer på årsbasis, supplerer restauratøren på Røverstuen.

- For mig er hele området vigtigt, fordi det rummer så mange spændende og originale historier. Derfor er jeg også meget åben overfor samarbejde med alle, der kan bakke op omkring den samlede Rebild-fortælling, som vi alle lever af, understreger Mikkel Schnoor Nielsen.

Mikkel Schnoor Nielsen har haft flere jobs indenfor restaurant- og kokkefaget og kommer fra Hobro.

Ideen til at overtage Røversten opstod engang i et festligt lag med de daværende ejere, uden at der dengang kom mere ud af det.

- Men da de senere besluttede sig for at sælge restauranten, var der ikke langt til en opringning til mig, og så slog jeg straks til, fortæller Mikkel Schnoor Nielsen, der slog dørene op på Røverstuen 1. juli 2018.

Og det er bestemt gået godt lige siden, naturligvis med lidt corona-bump på vejen, men der er travlt på Røverstuen, hvis ordrebog allerede er godt fyldt langt ind i det nye år.

Mikkel Schnoor Nielsen byder velkommen på Røverstuen. Foto: Helge Søgaard

Mikkel Schnoor Nielsen byder velkommen på Røverstuen. Foto: Helge Søgaard

Stærk på storytelling

- Røverstuen er en fantastisk restaurant med en mærkelig beliggenhed, fordi der jo reelt set kun er et ganske lille opland med mindre byer og et relativt tyndt befolket område. Men det, der bærer den, er det helt unikke koncept, hvor historien om røverne får folk til at komme langvejs fra for at opleve stemningen, forklarer Mikkel Schnoor Nielsen.

- Da den blev åbnet i sin tid, var den jo langt forud for sin tid indenfor begrebet storytelling, der betyder rigtigt meget for kunderne i dag. Her er en hyggelig og huleagtig stemning, der trækker historien om røverne helt hen til bordet, ganske som havde de siddet omkring bålet, lige her hvor restauranten ligger i dag, smiler Mikkel Schnoor Nielsen.

- Det er en fortælling, der lever i bedste velgående, og rigtig mange kender den, men vi arbejder sandelig også for at holde den i live - og ikke mindst at bygge videre på den, fastslår den smilende restauratør.

Det sker blandt andet ved, at gæsterne får en lille folder med tre små anekdoter om røverne, straks de har sat sig ved bordet, men også ved at selskabsgæster hentes fra forskellige locations af røverne iført røverudstyr og flagermuslygter eller fakler. I aftenens løb underholder røverne med fortællinger, og der spilles og synges lokale sange af lokale musikere, der også er en del af røverkulissen.

Dansk mad med jydsk lune - det holder altid! Foto: Helge Søgaard

Dansk mad med jydsk lune - det holder altid! Foto: Helge Søgaard

Udfolder historien

- Det handler hele tiden om at gøre fortællingen større, for alle, der har oplevet det som gæster, efterspørger jo noget nyt i beretningen, næste gang de måske kommer for selv at arrangere en fest eller begivenhed på Røverstuen. Derfor arbejder vi rigtig meget med, hvordan vi kan udfolde historien i nye vinkler og oplevelser og skabe et vist præg af en unik oplevelse. Også for det næste selskab, der vælger Røverstuen, fastslår Mikkel Schnoor Nielsen, der i øvrigt gerne kommer med en lille indrømmelse.

- Selskaber og arrangementer er vigtige for os, og naturligvis er planlægningen af en menu og en fest hos os en stor del af succesen. Men som kok er vores a la carte langt mere udfordrende, fordi køkkenet jo aldrig helt ved, hvad der rykker på menukortet den enkelte aften, smiler han.

- Lige nu er den initiativrige kok og restauratør optaget af den kommende åbning af Regan Vest. Det vil nemlig betyde flere gæster til vort område, og så er det vigtigt, at vi er klar med initiativer, der signalerer, at der er så meget mere at komme efter. Det skal restauranterne her i området samles om, og det skal vi i den grad samarbejde omkring, lyder opfordringen, fordi det bliver til en motor, der medvirker til at fylde alle vore restauranter op, slutter Mikkel Schnoor Nielsen fra Røverstuen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.