Mad skal blive redningen

Morsø Landbrugsskole og EUC Nordvest fortalte om sin ambitiøse satsning på Nordic Food College

- Efterspørgslen på den gode smag vokser, så Nordic Food College rammer et stort behov, sagde innovatøren Mads Thimmer. <i>Foto: Peter Mørk</i>

- Efterspørgslen på den gode smag vokser, så Nordic Food College rammer et stort behov, sagde innovatøren Mads Thimmer. Foto: Peter Mørk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

TØDSØ SYD: I en verden, hvor overvægt er blevet et større problem end sult, skaber man ikke sin egen fremtid ved ensidigt at satse på at forøge produktionen af fødevarer mængdemæssigt. Her er det smagen og eksklusiviteten, der tæller, både kommercielt og som livs- og sundhedsfremmende faktorer.

Det er den vej, Morsø Landbrugsskole under EUC Nordvest er på vej ind på. I aftes var der informationsmøde om Nordic Food College, den kommende, ambitiøse overbygning på skolens nuværende og kommende erhvervsuddannelser med tilknytning til produktion, forarbejdning, salg, servering og præsentation af mad.

Direktøren for EUC Nordvest, Hans Christian Jeppesen, gjorde indledningsvist rede for, at blandt andet skærpede adgangskrav til fødevareuddannelserne gør det nødvendigt at handle.

- Grundlaget for at drive skole forsvandt over natten. Her på skolen i Tødsø har vi specialiseret os i at uddanne landmænd helt færdige. Nu besluttede vi så at flytte uddannelserne til ernæringsassistent, gastronom eller kok, detailslagter og bager fra vores afdeling i Thisted og her til Mors efter et grundigt forarbejde med inddragelse af medarbejderne. Det vil skabe grundlag for en udvidet skole her på matriklen, forklarede Hans Christian Jeppesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.