Mad til børnehjem i Rumænien

Køb varer i dagligvarebutikker og giv dem videre

FREDERIKSHAVN:Rumæniensprojektet af 1992 samler madvarer ind til rumænske børnehjem fredag d. 7. marts og lørdag d. 8. marts.

Indsamlingen i Frederikshavn foregår i SuperBest på H.C. Ørstedsvej samt i Euro Spar på Gl. Skagensvej. Indsamlingen består af medlemmer af Rumæniensprojektet af 1992 samt medlemmer af Sct. Georgs Gildet i Frederikshavn.

Desuden er der også indsamling af madvarer i Dagli’ Brugsen i Gærum, hvor de lokale spejdere står for indsamlingen.

Ved butikkernes indgangspartier vil kunderne blive bedt om at købe lidt mere, end de selv skal bruge og aflevere det ved udgangen. Det skal være madvarer, der kan tåle transport gennem Europa, f. eks. mel, sukker, konserves, ris og pasta, men også toiletsager er meget velkomne.

Resultatet af indsamlingen plejer at være ganske overvældende. Ved sidste indsamling var der næsten 2 tons varer i indsamlernes kurve. Hertil kommer, at mange kunder giver et pengebeløb, som kan bruges til indkøb af de nævnte varer.

Transporten til Rumænien foretages af lastvogne ført af elever fra Transport- og Logistikskolen i Fredericia som et led i deres uddannelse, hvorved projektets transportudgifter bliver minimeret. Medlemmer af Rumæniensprojektet følger varerne helt frem til børnehjemmene og de andre udleveringssteder, og medlemmerne står selv for udleveringen for at sikre, at alt bliver afleveret på rette sted.

Der er stadig hårdt brug for hjælp. Rumænien er hårdt ramt af krisen, hvilket betyder, at børnehjemmene gang på gang bliver ramt af nedskæringer, så de i forvejen små ressourcer efterhånden er helt utilstrækkelige til at sikre de berørte børn og unge det mest nødvendige. Ved selvsyn konstaterer projektets medlemmer, at det tilskud til forplejningen, som disse transporter udgør, er af stor betydning for børnenes trivsel og udvikling.

Rumæniensprojektet af 1992 anmoder derfor kunderne om at tænke på de rumænske børnehjemsbørn, når de går på indkøb fredag d. 7. eller lørdag d. 8. marts i de nævnte butikker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.