- Man må tage konsekvenserne, hvis man forlader Folkekirken

Samtlige tre valglister i Elling-Strandby Sogn vil forhindre modstandere mod homo-vielser i at benytte de to kirker, sognegården og kirkecenteret

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STRANDBY/ELLING:Da Folkekirken valgte at åbne op for vielser af homoseksuelle par, så gav det voldsom ballade i Elling og Strandby nord for Frederikshavn. Konsekvensen blev at en frimenighed brød ud i protest.

Men nu giver den tilbageværende menighed igen med samme mønt.
- Man må tage konsekvenserne, hvis man forlader Folkekirken. Så kan man man ikke efter min mening benytte faciliteterne - det vil sige vores kirkecenter, vores sognegård og vores to kirker. Det må blive konsekvensen, fastslår Bent Hansen, der er talsmand for den grundtvigske liste ”Kirkeligt Samfund”.
Den holdning står han ikke alene med. De to øvrige lister, som er opstillet til tirsdagens menighedsrådsvalg i det nye Elling-Strandby Sogn, har det på samme måde.
- De (frimenigheden, red.) har valgt, at de ikke vil være i Folkekirken, og så er det nødt til at være sådan, siger menighedsrådsformand Kurt Jørgen Sørensen, der er talsmand for den indremissionske ”Sognelisten”.

Stadig rummelighed

Hanna Fyenbo Jensen, der er talskvinde for ”Den Folkekirkelige Liste” afviser, at menighedsrådsmedlemmerne med udelukkelsen bevæger sig væk fra den rummelighed, som Folkekirken er kendt for.

Skal frimenigheden ikke også have lov at være her?
- Jo, men jeg kan jo så vende det om og sige, at hvis jeg eksempelvis ikke er medlem af en svømmeklub, så skal jeg heller ikke have lov at bruge bassinet i deres svømmetid. Det er lidt firkantet sagt, men det er sådan det er, siger Hanna Fyenbo Jensen.

Frimenigheden afventer

Jens Stoklund Thomsen er talsmand for frimenigheden, og han tager holdningerne til efterretning.

- Hvis der er nogen, der har interesser i, at vi som frimenighed ikke er velkomne i folkekirken, så er det okay med os. Vi vil ikke lave splid ud af det eller en historie ud af det, fastslår han.
Frimenigheden har dog stadig et ønske om at bruge kirkens faciliteter i sognet.
- Vi har forespurgt ved biskoppen, og det er den vej, vi går. Vi har ikke fået noget svar endnu, men det er det, vi afventer, siger Jens Stoklund Thomsen.

Stor splittelse i lokalsamfundet

Uanset udfaldet så er en ting dog sikkert. Uenighederne har sat spor i lokalsamfundet.

- Vi har tidligere kunnet sidde på kirkebænkene sammen med alle i sognet - uanset om vi for eksempel er forskellige omkring synet på kvindelige præster, om vielse af fraskilte og nu altså også om vielse af homofile, forklarer Bent Hansen.
- Det har medført stor splittelse i vores lokalsamfund, hvilket vi er meget kede af. Men det er ikke os, der har bedt nogen forlade folkekirken. Man er selv gået, og det må medføre visse konsekvenser, slutter Bent Hansen.
Det skal i øvrigt understreges, at medlemmerne af frimenigheden er velkomne til eksempelvis gudstjenester og lignende. Kravet er blot, at det er Folkekirken, der står bag arrangementet.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk arbejdsplads
Luk