Mand dræbt ved arbejdsulykke

Blev ramt af flere tons tunge stålspær

Arkivfoto <i>Kurt Bering</i>

Arkivfoto Kurt Bering

HOBRO:36-årige Kenn Stræde Madsen fra Hobro omkom torsdag middag efter en arbejdsulykke hos DS Stålkonstruktion i Hobro, oplyser Nordjyllands Politi.

En truck var i færd med at løfte fire stålspær til brug i haller op i en højde på 120 centimeter fra jorden. Der var sat lægter mellem spærene for at hindre dem i at ridse hinanden, men der manglede nogle lægter. Derfor kravlede den 36-årige ind under spærene for at banker lægter op, men alle fire spær gled ned fra gaflerne på trucken og ramte den 36-årige, som afgik ved døden, oplyser vagtchef Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Spærene er 16 til 18 meter lange og vejer et ton hver.

De pårørende er underrettet, oplyser politiet.

Forbud fra Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet har torsdag undersøgt ulykkesstedet.

- I første omgang har vi nedlagt forbud mod, at man kravler under stålspær. Det sker for at undgå lignende ulykker, siger tilsynschef Lars Toft Pedersen fra Arbejdstilsynet til NORDJYSKE.

Arbejdstilsynet har ikke afsluttet undersøgelsen af, hvordan ulykken skete.

- Men når vi har givet et forbud, er det fordi vi vurderer, at arbejdet foregik i strid med lovgivningen. Sikkerheden var ikke i orden, oplyser tilsynschefen.

Han kan endnu ikke sige, om Arbejdstilsynet vil bede politiet rejse tiltale mod virksomheden på baggrund af ulykken.

De ansatte hos DS Stålkonstruktioner i Hobro var chokerede over dødsulykken, og virksomheden har tilbudt medarbejderne krisehjælp, oplyser Lars Toft Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden