Mange flere ville have fjernvarmen

Derfor søger fjernvarmeværk om øget kommunegaranti

I forbindelse med fusionen blev der etableret en transmissionsledning mellem Ranum og Løgstør. ?Arkivfoto: Claus ?Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

I forbindelse med fusionen blev der etableret en transmissionsledning mellem Ranum og Løgstør. ?Arkivfoto: Claus ?Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

RANUM:Det var egentlig beregnet til at koste 6,1 millioner kroner, men regningen kom til at lyde på hele 14,3 millioner kroner.

Sådan gør Løgstør Fjernvarmeværk det nu op, efter fjernvarmeforbrugerne i Ranum er koblet på Løgstør Fjernvarmeværk.

Årsagen til den store ekstraregning er langt flere tilslutninger i Ranum end fjernvarmeværket i Løgstør i første omgang havde regnet med.

Derfor går Løgstør Fjernvarmeværk nu til Vesthimmerlands Kommune for at bede om en ekstra stor kommunegaranti for lånet.

I 2011 søgte og fik Løgstør Fjernvarmeværk af byrådet en kommunegaranti til finansiering af de budgetterede anlægsudgifter på 5,5 millioner kroner plus renter samt indeksregulering i byggeperioden - en samlet investering på 6,1 millioner kroner.

Institutioner kom med

- Men som følge af en betydelig større tilslutning med blandt andet Ranum Skole, Ranum Efterskole og tilslutning af kollegiet Ludvig Müllers Have har det været nødvendigt at udvide forsyningsledningerne i Nørregade, hovedledningerne omkring fjernvarmeværket, Rønnevej og Næsbyvej, således at der kan leveres den nødvendige varme til de nye forbrugere, forklarer formanden for Løgstør Fjernvarmeværk, Uffe Bro, i et brev til Vesthimmerlands Kommune.

På sit møde onsdag skal økonomiudvalget tage stilling til forespørgslen fra fjernvarmeværket, og bagefter bliver den forelagt byrådet.

På forhånd har administrationen på kommunen anbefalet, at politikerne siger ja til at hæve kommunegarantien..

Påvirker ikke låneramme

Og ifølge den kommunale lånebekendtgørelse kan kommunen da også yde garanti for lån til forsyningsvirksomheder - som fjernvarmeværker - uden, at det påvirker kommunens låneramme.

I forbindelse med fusionen blev der etableret en transmissionsledning mellem Ranum og Løgstør.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.