Mange forslag til placering af center

Bl.a. i Hanstholm Fyr, i Agger, Klitmøller eller et andet sted i Vorupør

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THY:Hanstholm Fyr, Agger, Klitmøller - eller et andet sted i Vorupør end på Hawblink, hvor Naturstyrelsen definitivt har sagt nej til Nationalpark Thys ønske om at placere et nationalparkcenter.

Efter det tidligere på ugen blev kendt, at Hawblink ikke er en farbar vej for planerne om et nationalparkcenter, har det ikke skortet på andre forslag til centrets beliggenhed.

De kommer ikke fra bestyrelsen for Nationalpark Thy, hvor bestyrelsesformand Ejner Frøkjær stadig afventer et møde mandag, før han vil sige noget om, hvordan bestyrelsen vurderer situationen og mulighederne for at komme videre i projektet.

- Så indtil videre er der frit slag på alle hylder, når det gælder gode ideer, siger Ejner Frøkjær, som på et møde i Hanstholm, torsdag, blev direkte konfronteret med muligheden af Hanstholm Fyr som fremtidigt hjemsted for nationalparkcentret.

Også her stod han fast og henviste til, at en enig bestyrelse har besluttet at opføre et bemandet center placeret et centralt sted i området.

Indtil videre har bestyrelsen forfulgt to muligheder. Først ved Stenbjerg Landingsplads og senest ved Hawblink i Vorupør - begge steder forgæves.

Håndteringen møder kritik fra byrådsmedlemmerne Viggo Iversen (K) og Per Skovmose (V). Viggo Iversen mener at bestyrelsen med to fejlslagne valg dels har mistet manøvrerum i sagen, dels åbnet banen for andre udenfor bestyrelsen, som har forslag til placeringen. Ham selv inklusive med et forslag om at placere centret i Agger, mens Per Skovmose taler for Hanstholm Fyr.

Klitmøller har tidligere været nævnt som hjemsted for nationalparkcentret, og der er mange gode argumenter for at sætte muligheden i spil igen, mener Peter Sand Mortensen.

- Lige nu arbejdes der på en masterplan for den fremtidige udvikling af Klitmøller. I den sammenhæng vil det være helt fint at indtænke et nationalparkcenter, fordi Klitmøller opfylder alle forudsætninger for centret både i forhold til beliggenhed og sammenhæng med andre aktiviteter, ikke mindst Cold Hawaii, siger Peter Sand Mortensen.

Lidt længere sydpå, i Vorupør, er der også en oplagt mulighed, mener murermester Karl Erik Jensen, Villerslev.

I august 2011 sendte han et forslag til nationalparkens bestyrelse om at placere nationalparkcentret på den sydvestlige hjørnegrund i krydset Kystvejen, Vorupørvej og Vesterhavsgade.

- Forslaget var meget konkret. Placeringen er central, og der vil uden store sværdslag være mulighed for at placere centret her, siger Karl Erik Jensen, som i første omgang ikke hørte yderligere til sagen, men nu, på baggrund af afvisningen af Hawblink, kommer med sit forslag en gang til.

- Jeg har som mange andre undret mig over, hvordan nationalparkens bestyrelse trods et rungende nej til at bygge i et fredet området ved Stenbjerg ufortrødent gik videre i et nyt forsøg på at bygge i et fredet område ved Vorupør, siger Karl Erik Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden