Mange har søgt ind på læreruddannelsen

Ny læreruddannelse og truende konflikt har ikke skræmt unge væk fra seminarierne

Den truende lærerkonflikt har ikke skræmt unge fra at søge ind på læreruddannelsen. Flere har søgt ind via kvote 2 på seminarierne i Aalborg og Hjørring i forhold til sidste år. Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Den truende lærerkonflikt har ikke skræmt unge fra at søge ind på læreruddannelsen. Flere har søgt ind via kvote 2 på seminarierne i Aalborg og Hjørring i forhold til sidste år. Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

NORDJYLLAND:Den truende lærerkonflikt har ikke skræmt unge fra at søge ind på læreruddannelsen.

Indtil nu har 204 unge søgt ind på kvote 2 til seminarierne i Aalborg og Hjørring. Og det er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor 127 søgte ind.

- Vi er meget opmuntrede, men man skal passe på, at man ikke lader sig forblænde af tallene, siger studieleder på læreruddannelsen, Ejnar Hobolth, University College Nordjylland.

Færre kommer ind

Flere har valgt at søge via kvote 2, da der i år er kommet et krav om, at man skal have et karaktergennemsnit på minimum 7 for at kunne søge ind på kvote 1 til juli. Desuden skal man til en personlig samtale for at afklare, om man er motiveret.

- Der er ingen tvivl om, at vi samlet set får et fald i antallet af optagne på læreruddannelsen, men det bekymrer os ikke så meget, for med de nye skærpede krav bliver frafaldet i løbet af uddannelsen formentligt tilsvarende mindre, vurderer Ejnar Hobolth.

Det er i øvrigt stadig muligt at søge ind via kvote 2, da fristen helt ekstraordinært er udsat til 15. maj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.