Holbæk

Mange støtter Claus Moffe Nielsen i sag om cannabis-olie

Stort fremmøde forventes i sag om salg af cannabis, der kan give det sigtede ægtepar mange års fængsel

Arkivfoto: RAUL ARBOLEDA / PETER PARKS

Arkivfoto: RAUL ARBOLEDA / PETER PARKS

HOLBÆK:Der ventes massivt fremmøde foran retten i Holbæk her til formiddag, når Claus Moffe Nielsen og hans hustru stilles for retten. Det skriver DR Sjælland.

Parret er sigtet for salg af medicinsk cannabis og har siddet varetægtsfængslet siden starten af oktober.

Sagen har påkaldt sig stor opmærksomhed, da parret er sigtet efter en paragraf i straffeloven, der kan give op til 10 års fængsel.

- De har ikke gjort det her for at forpeste andre menneskers liv. De har ikke været hårdkogte kriminelle, som har solgt narko til unge mennesker og tjent store penge på det, siger Erbil Kaya, der er forsvarer for Claus Moffe Nielsen og hans hustru, til DR Sjælland.

Derfor er det også en helt almindelig gruppe, der vil demonstrere, mener Erbil Kaya:

- Det her er hr. og fru Danmark, der nu har fået et indblik i, hvem mine klienter er, og de er rent faktisk utroligt sympatiske mennesker.

Udenfor retten vil sympatisører fra støttegruppen FreeMoffes demonstrere for at vise deres sympati med parret.

Claus Moffe Nielsen har erkendt sig skyldig i politiets sigtelser og i interview med flere medier erkendt, at han sælger medicinsk cannabis til syge danskere med slidgigt, sklerose, fibromyalgi og kræft.

Mads Westen har taget initiativ til støtteaktionen her til formiddag og han betegner sagen ekstra interessant, da Claus Moffe Nielsen erkender sig skyldig i noget han mener burde være lovligt:

- Claus Moffe har stået frem i medierne og fortalt åbent om det projekt, han har haft gang i, og om at det kan ikke være rigtigt, at det skal være en murer fra Holbæk, der laver cannabisolie, forklarer Mads Westen over DR Sjælland og uddyber:

- Det burde være laboranter og biokemikere. Det er også en af grundene til, at Claus Moffe erkender sig skyldig, da han hele tiden har været klar over, at det har været ulovligt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.