Aalborg

Mange turister på Aalborgs hoteller

Visit-Aalborg forventer, at 2015 bliver en jubelsæson for byens 19 hoteller med en halv million overnatninger

Tall Ships Races er en international begivenhed, der trækker turister og andre gæster til Aalborg og byens hoteller. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Tall Ships Races er en international begivenhed, der trækker turister og andre gæster til Aalborg og byens hoteller. Arkivfoto: Laura Guldhammer

AALBORG:2015 bliver efter alt at dømme et jubel- og rekordår vedrørende antallet af hotelovernatninger i Aalborg.

Turister og andre gæster er indtil dato i en lind strøm valfartet til Aalborg og byens hoteller, hvor man har booket værelser i stort tal.

Meldingen fra VisitAalborg lyder i dag, at ikke færre end 72.000 gæster overnattede på Aalborgs hoteller i juli, og det svarer til en stigning på knap 30 procent i forhold til samme måned i fjor.

Marketingchef Peter Hermansen, VisitAalborg, siger til NORDJYSKE, at der på den baggrund er store forventninger til året som helhed.

- Jeg har en rigtig god mavefornemmelse med hensyn til en ny rekord.

Det flotte julital kommer i forlængelse af det 1. halvår med en vækst i hotelovernatninger på over 10 procent.

- Vi har her i 1. halvår 2015 registreret 223.465 hotelovernatninger, og til sammenligning var der 201.323 i 2014. Det er en glædelig og positiv udvikling, og det er samtidig også et resultat af en intensiv og målrettet markedsføringskampagne, siger marketingchefen.

- Vi begyndte juli med et par store internationale videnskabelige konferencer, som alene kastede knap 4000 hotelovernatninger af sig, og vi har i tæt samarbejde med erhvervet gennemført en række markante kampagner på særligt det danske og norske marked, som ser ud til at have givet ekstra gode resultater.

Der blev således registreret ca. 440.000 hotelovernatninger på hotellerne i Aalborg Kommune i alt i 2014, og Peter Hermansen både håber og gætter på, at man runder en halv million for 2015 som helhed.

- Og det er i øvrigt et niveau rent antalsmæssigt, som vi gerne skulle ligge på fremadrettet, siger han og tilføjer, at der i alt er 19 hoteller i Aalborg Kommune.

Peger i den rigtige retningHotelovernatningstallet for august er endnu ikke gjort op, men med store internationale begivenheder som f.eks. Tall Ships Races, Made in Denmark og senest VM i amatørcykling, så peger pilen i den rigtige retning.

Ifølge Peter Hermansen er Aalborg landets 3. største turistkommune målt på omsætning. Tallet er svimlende 3,1 milliarder kroner.

Til sammenligning kan nævnes, at 2. pladsen tilfalder Aarhus Kommune med 3,3 milliarder kroner, og København kommer ikke overraskende ind på 1. pladsen med 16 til 17 milliarder kroner.

Der er endvidere stor forskel på, hvor mange kroner og øre en turist lægger i kassen under et ophold i byen.

Marketingchefen oplyser, at f.eks. en norsk turist på hotel forbruger ca. 1400 kroner i døgnet. Til sammenligning har en hollandsk turist ikke nær det samme forbrug.

Sidstnævnte gruppe har nogle andre prioriteter rent turistmæssigt, og hollænderen har et døgnforbrug på lige under 300 kroner.

Volumen eller omsætningPeter Hermansen gør opmærksom på, at man selvfølgelig altid kan diskutere, om det afgørende i den forbindelse er volumen eller omsætning.

- Efter min opfattelse skal det være en kombination af begge dele, så det er et både og, understreger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.