Lendum

Mange underskrifter mod indskrænkning

Borgere i Lendum reagerer imod AVV’s beslutning om at skære fire dage væk fra den ugentlige åbning af lokal genbrugsplads, herunder lørdag

Påskelørdag er normalt en af de dage, hvor mange borgere i Lendum og omegn kører haveaffald og andet affald på genbrugspladsen på Industrivej. I år vil de møde en lukket port. Foto: Hans Ravn

Påskelørdag er normalt en af de dage, hvor mange borgere i Lendum og omegn kører haveaffald og andet affald på genbrugspladsen på Industrivej. I år vil de møde en lukket port. Foto: Hans Ravn

LENDUM:Over 200 borgere har skrevet under på en protest mod, at åbningstiden for genbrugspladsen på Industrivej i Lendum fra 1. april er indskrænket til kun at gælde mandag og fredag.

Initiativet til indsamlingen er kommet fra Lendum Kultur- og Borgerhus, som i sidste uge fik lov til at lægge underskriftsblade hos Dagli’Brugsen. Her har den spontane opbakning til aktionen været så stor, at underskriftsbladene løbende er blevet suppleret op.

Indskrænkningen i Lendum er en følge af, at affaldsselskabet AVV har besluttet at spare en million kroner på driften af de fire mindste genbrugspladser. Argumentet er at besøgstallet er begyndt at falde.

Pladsen på Industrivej er den eneste genbrugsplads i hele Hjørring Kommune, der ikke længere har åbent om lørdagen, hvilket betyder, at borgere i den østlige udkant af kommunen nu skal køre op til 17 km til Sindal, hvis de kun har tid i weekenden til at køre haveaffald og andet affald til genbrug. Sindal er en af de store genbrugspladser, der har åbent om søndagen.

Formanden for Lendum Kultur- og Borgerhus Kjeld Nielsen ønsker ikke udtale sig om initiativet på nuværende tidspunkt, fordi der måske er en ny udvikling i gang i sagen, idet sidste nyt er, at foreningen skal have et møde efter påske med AVV.

Mens genbrugspladsen i Lendum kun har åbent mandag og fredag kl. 13-18, så holder de tre andre pladser med indskrænket åbningstid fortsat porten åben på lørdage i tidsrummet kl. 10-17.

De andre steder er Bjergby og Børglum i Hjørring Kommune samt Jerslev i Brønderslev Kommune.

Foruden lørdage har pladsen i Bjergby fortsat åbent på tirsdage og torsdage, mens Børglum også har åbent mandage og onsdage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.