Mange vil investere i erhvervsejendomme

Erhvervsmægler oplever næsten dobbelt så stor interesse som sidste år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Reglerne for fradrag på pensionsområdet er strammet betydeligt de senere år, og det har øget interessen for at investere i erhvervsejendomme.

Det konstaterer man hos Nybolig Erhverv Aalborg, som alene fra januar til maj i år har omsat investeringsejendomme til en samlet værdi på mere end 240 millioner kroner.

Det er næsten dobbelt så meget som i samme periode sidste år, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Ny gruppe af investorer

- Den stigende interesse for erhvervsejendomme kommer primært fra højtlønnede private personer, som efterlyser en sikker og langsigtet investering med et stabilt afkast som supplement til pensionsopsparingen, forklarer Kim Jacobsen, statsautoriseret ejendomsmægler og partner i Nybolig Erhverv Aalborg.

Han tilføjer, at der er tale om en ny gruppe af investorer, der ikke tidligere har været aktive på ejendomsmarkedet:

- Det er tydeligt, at de har ændret investeringsstrategi som følge af de generelt lave renteniveauer på eksempelvis bankernes indlånsprodukter, siger Kim Jacobsen.

Stramningerne på pensionsområdet drejer sig om nedsættelse af fradragsloftet på ratepensioner i flere omgange og afskaffelsen af skattefradrag på kapitalpensioner.

Den øgede interesse for i stedet at investere i erhvervsejendomme er omtalt i den nyeste udgave af ”Erhvervsejendomme i Danmark - Region Nordjylland”, som udkommer to gange årligt og udgives af Nybolig Erhverv Aalborg.

Med statistik, analyser og prognoser sætter den fokus på den generelle udvikling på markedet for erhvervsejendomme i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn.

Ejendomme til otte-ti mio. kr.

Af rapporten fremgår det, at det især er udlejningsejendomme i prisniveauet otte til ti millioner kroner med boliger eller blandet bolig og erhverv, som er i høj kurs blandt private investorer.

Kim Jacobsen pointerer, at investering i den rigtige erhvervsejendom kræver indgående indsigt i markedsforholdene og generelt overblik.

Og da mange af de private investorer er nye på markedet oplever mæglerne hos Nybolig Erhverv Aalborg da også et stort behov hos kunderne for rådgivning om især risiko og finansiering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.