Mareridt i 10 km’s højde: Mand smadrer rude i passagerfly

43-årig brite sigtes for at bringe flysikkerhed i fare

Peter Witten
Det var i et stort Boeing 787 Dreamliner-fly som dette, at en passager angiveligt smadrede en flyrude med kun et enkelt slag. Arkivfoto
EMNER 1. august 2014 19:28

STORBRITANNIEN: En 43-årig britisk mand sigtes for at have bragt sikkerheden i fare på et passagerfly på vej fra USA til Storbritannien.

Ifølge den britiske avis The Daily Mail smadrede han en rude i passagerkabinen, og det kunne i yderste konsekvens være endt katastrofalt.

Dramaet skete, da passagerflyet fra Thomson Airways befandt sig i 10 kilometers højde over Irland med kurs mod Storbritannien.

Avisen skriver, at den 43-årige mand angiveligt smadrede den indre rude i flyvinduet med kun ét slag. Der var to ruder i flyvinduet i passagerkabinen, og hvis også den ydre rude var blevet smadret, kunne det være endt med pludseligt kabinetryk, hvor alt ville blive suget ud.

- Det er svært at smadre den inderste rude i flyvinduer og næsten umuligt at smadre den yderste rude, siger luftfartseksperter, ifølge avisen.

En af piloterne alarmerede politiet i lufthavnen i Manchester, hvor den 43-årige brite blev anholdt, da det store Boeing 787 Dreamliner-fly var landet i god behold.

Manden sigtes for at have handlet på en ”hensynsløs eller uagtsom måde, der kan være til fare for flyet eller alle om bord”.

Retssagen mod den 43-årige starter 11. august, skriver The Daily Mail.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...