Mariager følger sneglesporet

Byen ved Mariager Fjord bliver den blot anden i Danmark, der er medlem af Cittaslow-fællesskabet.

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er ingen grund til misundelse i de andre byer i Mariagerfjord, mener Erik Kirkegaard Mikkelsen. Det er et eksempel til efterfølgelse. Man skal bare finde ud af, hvad man er gode til, og så satse på det. Hvad med at markedsføre Hobro som ”Citta-go”, lyder opfordringen fra Mariagers tidligere borgmester.Foto: Torben hansen

MARIAGERFJORD:Mariager kan nu officielt smykke sig med den internationale Cittaslow-bevægelses snegl som symbol.

Lørdag aften fejrede man med et tætpakket program med musik, taler, sang og dans i Mariagerfjord Frikirke, at byen som den blot anden i Danmark nu lever op til Cittaslows principper.

Bevægelsen bekender sig for eksempel til slow food i modsætning til fast food, og de byer, der er med i netværket skal leve op til diverse kriterier for miljø, infrastruktur, byrum, lokale produkter, gæstfrihed og engagement.

Mariagers tidligere borgmester Erik Kirkegaard Mikkelsen fortæller, at man blandt andet har ladet sig inspirere af Hobros svenske venskabsby, Falköping, som ikke mindst har registreret en kraftigt stigende vækst i turismen, efter at man er begyndt at markedsføre sig med Cittaslow-sneglen

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.